woensdag 3 februari 2016

Broodje breien, Haute Couture breien, Veelzijdig Collectief breien.............

Allereerst ben ik er vandaag achter gekomen dat 5 jaar bloggen helemaal weg is. Dat de foto's weg waren vond ik nog niet zo erg. Ik heb alles nog op mijn laptop staan. Maar dat alle berichten nu ook spoorloos zijn?????????????


Nou ja, gewoon overgaan naar de bezigheden van vandaag en dat waren er heel wat.  Gisteravond moest de proeflap af voor donderdagavond zodat ik hem vanmorgen kon wassen en spannen. Hopelijk is hij morgenochtend droog en kan ik hem in mijn boek doen.



De andere proeflapjes gelabeld en de bijzonderheden op de kaartjes geschreven. De witte wol is een 16 micron merino, zooooooooooo zacht. De rode een 19 micron merino met 20 % polyesther.










Wij moesten ook de proeflap maken over de 16 verschillende manieren van tricot . Ik wilde het meteen in blokvorm zodat het heel overzichtelijk te controleren is. Maar na verschillende pogingen toch maar in de lengte gebreid.










Deze foto is niet scherp, maar ook dit is een voorbeeld van de gewone tricot!













Maandagmorgen was het weer de eerste maandag van de maand, dus BROODJE BREIEN. Loret was de week ervoor op een grote wolbeurs in Florence geweest en zij liet ons de vele stalen zien die zij had meegenomen. Wat een schitterend materiaal. Jaren geleden was het heel in om een glitterdraadje met je werk mee te laten lopen, bij het haken, breien, weven. Maar dat zat niet lekker. Het prikte en voelde hard aan. Ik was er in ieder geval heel gauw klaar mee! Maar, nu is er weer glitterdraad, maar niet meer hard en prikkend, maar zacht.



Wij kregen een lace-patroontje. En dat kan ik niet! Ik word daar altijd helemaal zenuwachtig van en als het niet lukt verdwijnt het in de prullebak. Maandag morgen werd het dus een puinhoop en vandaag in alle rust weer opnieuw begonnen. Ik ben zo trots op het resultaat. Na al die jaren heb ik ook een proeflapje in deze techniek.

Het zijn 3 soorten garens links is tencil van Diversan , later met glitterdraadje. Dan komt merino, 19 micron en ook na een paar naalden een glitterdraadje erbij.



De meest rechtse is scheerwol met 20 % polyesther en eerst met glitter en na een paar naalden zonder glitterdraad.



Oke, daarna mijn boekje van Loret bijgewerkt.

Als het proeflapje droog is kan het erbij geplakt worden en dan 5 weken wachten op de beoordeling. Zou ik deze keer een voldoende krijgen???????



Ik ben ook aan het breien voor het Veelzijdig Collectief, maar dat hou ik nog even geheim. Gaat ook heel langzaam, is zo slecht voor mijn schouder........