zaterdag 16 juni 2018

Migraine

Al vanaf mijn ongeveer mijn 18e heb ik last van migraine. In het begin 1 a 2 aanvallen per maand, door de jaren heen verergerd naar 2 a 3 aanvallen per week die tussen de 24-72 uur duurde. Als het tegenzat had ik per week meer hoofdpijnuren dan geen hoofdpijnuren........



Opeens kreeg ik allergische reacties op de triptaan die ik slikte. 

Nooit meer geslikt dan de toegestane dosis, altijd aan de regels gehouden en opeens mag je de
" wonderpillen " niet meer en heeft je leven totaal geen kwaliteit meer. 




Een moeilijke tijd waarin je pas je echte vrienden leert kennen. Je zult het niet geloven maar er zijn mensen die je dan gewoon laten vallen!
Ik heb mijn leven zo in kunnen delen dat ik nu een kwalitatief prima leven heb en met een onderhoudsdosis heel goed met mijn migraine kan omgaan.







De maand  mei lag ik in het ziekenhuis; 2 operaties, allemaal vervelende complicaties en dagelijks werd er  gevraagd wat de pijnscore was i.v.m de medicatie.  Mijn antwoord was altijd : in vergelijking met een migraine aanval is het een ... en dan volgde de score. De verpleegkundigen konden daar heel begripvol mee omgaan.




Ik vraag nu jullie aandacht voor deze ziekte.


 Steun dit fonds en vooral , GEEF DEZE MENSEN ALLE STEUN. 

Tijdens een aanval zie je en hoor je ze niet. Ze liggen stil in het donker in bed met een emmer naast zich om in over te geven.