zaterdag 10 november 2018

De Geheime Route van Gouda






Wij zaten ons er al een paar weken op te verheugen en onze wandelactiviteiten pasten er precies in. 











We zouden eerst op de fiets gaan, maar het regende vanmorgen. Dus met de auto en wat waren wij op de terug blij hiermee!










Bij een winkel aan de Lange Groenendaal kon je een tas ophalen met al de geheimen erin. Vooral de route was belangrijk en daar was een kaart voor bijgevoegd. 


Eerst een kop koffie! De Lange Groenendaal is van een ongezellige troep omgetoverd in een gezellige winkelstraat met allemaal kleine winkels met een grote verscheidenheid van aanbod. Wat wil je nog meer?









Van de Lange Groenendaal naar de Vest gelopen en wat kom ik daar tegen? Een prachtig geweven voddenkleed in een binding die het water uit je mond liet lopen.
De eigenaresse wist niets over het kleed te vertellen, ik wel. Ik heb ze over de Zweedse traditie verteld, welke weefster heeft het boek van Ruth Thiadens niet!









Van de Vest naar de Doelenstraat. Wij hadden allebei een doel: Coby zocht een kindeke voor de kribbe en ik een mes van mijn zilveren bestek set die ik gekregen heb toen ik mijn 1e Communie deed. Heerlijk met Coby, zij zoekt haar spullen en ik de mijne . We komen elkaar weer tegen ergens in de winkel!





Nu eerst gaan eten bij de Brownes & Downies . Wil je lekker lunchen? Ga daar dan naar toe. Geweldige bediening en zo gezellig.......














Van daaruit naar de Wilhelminastraat waar 3 brocante winkels zijn en daar vond ik deze schatten. 

Mijn dag kon nu helemaal niet meer stuk. Ik moest wel overeind geholpen worden, ik begon behoorlijk moe te worden.






Hierna nog even terug naar de Lange Groenendaal en daar deze prachtige kaarsenhoudertjes gekocht. 







Nu,  naar  de 3 brocantes aan de Lange Tiendeweg . Ik heb zo'n mooi tafeltje voor onder mijn t.v. gezien. Eerst maar even sparen! 

Daarna naar de auto, het was inmiddels behoorlijk gaan regenen. Wat waren wij blij dat we konden zitten. Na bijna 12.000 stappen was dat ook wel begrijpelijk!









Eigenlijk ging ik nooit met plezier naar Gouda. Maar op de Markt zit een hele leuke winkel waar ik mijn jurken koop. Nu heb ik allerlei , voor mij nieuwe, plekken gezien. Het was heerlijk om in deze stad rond te struinen en ik denk dat Coby en ik dat meer zullen gaan doen.