zaterdag 28 oktober 2017

Weekje Frankrijk

Afgelopen week weer naar de Bresse geweest waar mijn zus en zwager wonen. Het was daar nog heerlijk weer en gelukkig had ik wat zomertruitjes in mijn koffer gedaan.






Ik doe de reis altijd in 2 dagen omdat 850 kilometer in je eentje net teveel is. Deze keer in La Graviere in Mouzon geslapen. Voor de wevers en aanrader, er hangen echte onvervalste geweven wandkleden, gobelins. Prachtig en na al die jaren nog steeds zo mooi van kleur.


























Daarna door naar Lons le Saunier waar ik getrakteerd werd op een orgelconcert. Prachtig, Bach, Mendelsohn,  het laatste deel was een hoop herrie en vond ik niet mooi.





En natuurlijk zijn we naar de 2e hands boekenwinkel geweest, nu geen mooie oude breiboeken. Jammer. Maar wel lekker op de markt rond gebanjerd.




Wat een terugkerend ritueel is , is het weghalen van bramenstruiken. Mijn zwager en ik werken ons helemaal in de rondte om die struiken binnen de perken te houden en weg te halen.



En als je dan gedouched en al,  tijdens borreltijd in het zonnetje zit,  is het zooooo heerlijk breien.  En dat hebben wij gedaan.




Links de sjaal van restjes ''loretwol"






en rechts mijn trui. Lijkt kleurloos op deze foto , maar is het niet!










Klapstuk kwam toen ik thuis was gekomen en mijn post had doorgenomen. Dit boekje heb ik van marktplaats gekocht en daar gaan jullie nog veel van horen.......