dinsdag 14 augustus 2018

Contiguous Sleeves





Vorige week bij Loret Karman deze prachtige wol gekocht. Eigenlijk voor een sjaal, maar ik wil daar wel een mooi transparant truitje van maken. Mooie top eronder......... helemaal mij!!!









Oke, ik ben ermee begonnen, proeflap gebreid en zo. Naald 2.5 leek mij het mooiste.



Maar ja, toen een patroon??????? Ik dacht, dat is er wel op Ravelry. Nou, verkeerd gedacht en dus zelf begonnen.


Ik wil al tijden meer weten over de contiguous sleeves, dus nu de uitdaging aangegaan.







Susie Meyers heeft het op schrift gezet en ik ben er mee aan de gang gegaan. Mijn ''crazy stripes''  vest en trui zijn ook volgens dat principe en ik vind het prachtig.










Dus begonnen met de stekenverhouding van mijn proeflap, alles keurig uitgeteld en uitgerekend. HAHAHA, paste voor geen meter. Maar belangrijker, ik vond het ook niet mooi. Het was TE transparant en daardoor zag je dingen die je in een breiwerk juist niet wil zien.







Oke, nieuwe proeflap met dubbele draad, opnieuw uitrekenen, uittellen en ja hoor. Deze keer is het mooi en het past, althans het kleine stukje dat ik nu gemaakt heb. Dit is mijn nieuwe oppasdagbreiwerk en gaat dus veel tijd in beslag nemen omdat ik op de oppasdag weinig tijd heb om te breien. Mijn kleinzoon Gijs gaat al aan de haal door het huis en je moet er constant achter aan.






Maar, ik kan nu ook een ontwerp maken voor de ''nog te verven strengen'' merino. Ik wil iets leuks gaan doe met de oude steken en zo...........