zaterdag 9 juli 2016

Soort van "Stroopwafel Breien"

Op vrijdagmiddag wordt er nog steeds gebreid. De samenstelling is wat veranderd en wij treffen de voorbereidingen voor het echte ''stroopwafelbreien".

Vanmiddag was het en gewoon gezellig breien met uitwisseling van technieken en ideeën. 




Een mooie plant van Anneke, staat nu showen op mijn tafel


















Anneke is een sjaal aan het "veranderbreien". Een gebreide sjaal die veel te groot was geworden wordt aangepast door er mooie randen aan te maken. Het materiaal is katoen met linnen, voelt zo lekker aan!




Ada ging door met haar trui n.a.v een patroon van Knitty.com Een patroon dat ik ga gebruiken voor mijn witte zijde/merino strengen.

Lieneke is bezig met een sjaal waarbij zij twee bollen kauni wol om de twee naalden wisselt. Dat geeft een prachtig resultaat omdat kauni-wol altijd een kleurverloop heeft.

Ik ben bezig met een pop uit het boek van Arne en Carlos. De franse opdracht om een ballerina te breien.






Natuurlijk kwam ook nog het broodje breien ter sprake.





Lieneke is goed bezig geweest.  Mooi ontwerp en alle technieken zijn erin verwerkt.

Zij is nog niet klaar mee en gaat nog meer proeven maken.




Ada had haar lapje van maandagmorgen bij zich en de lap die zij thuis gemaakt heeft. 





En ik?  Ik durf eigenlijk mijn lapje niet te laten zien. Het is volgens de lijnen van het ontwerp maar ik vind het zoooooooo lelijk.







Ik heb gisteren alle gedachtes erover op memo-tjes geschreven en dit is een selectie ervan. Overal lagen van dit soort briefjes!









Links is het oude ontwerp, niet mooi te breien of je krijgt iets wat ik niet wil.
Rechts mijn nieuwe ontwerp , dat is wel te breien.














Gisteravond nog een beginnetje gemaakt en vandaag heerlijk in de tuin verder gegaan. Dit ging veel beter en je zag meteen resultaat. Toch waren er nog veel overwegingen, net als bij die tricotsteek op 16 manieren! Je kunt een  kleurwisselingen op veel manieren maken. Ik heb ze uitgeprobeerd en het beste resultaat zien jullie hier.













 Deze hoek ging goed, maar jullie zien op de foto boven dat er een hoek niet goed is. Hieronder nog een onderdeel van de proeflap.




Ik heb meteen een nieuw ontwerp gemaakt, dit is wel echt iets voor mij!  Ik bedacht me trouwens dat de schilderijen van Cobra ook een goed uitgangspunt zijn voor deze ontwerptechniek..........







En mijn stola van repen spijkerstof die bij mijn boro-jas was gemaakt is veranderd van eigenaar....


Staat haar beregoed!!!!



Zij is van de website: www.haakaan.nl