vrijdag 15 juni 2018

Verven






Begin juli gaan wij de 100 gram van Waadfilt verven met een paar broodje breiers. Heerlijk. Maar dat  vergt natuurlijk een voorbereiding.












Ik heb een tijd geleden prachtige merino strengen uit Duitsland laten komen en ik heb 2 strengen in 10 grams strengetjes verdeeld, d.w.z. 40 meter per streng.











Ik ben deze strengetjes gaan verven en wat een mooi resultaat. Het is de dikte van sokkenwol maar er zit GEEN polyester in. Echte pure wol en dat verft zo mooi. Logisch, als je sokkenwol wil verven met polyester dan wil je een deel plastiek verven. Plastiek pakt de verf niet dus worden de kleuren veel fletser.

( sorry voor mijn tenen op de foto!)





Het was echt een feestje om zo de hele dag bezig te zijn en ik ben ook blij met het resultaat. 

Wil je een streng bestellen? Dat kan, geef de kleur maar op en voor € 11,50 per 100 gram ( = 400 meter ) komt het dik in orde. De verzendkosten zijn voor jullie, maar je kunt het ook komen halen.








Om in de avond het wat rustiger aan te doen heb ik deze sjaal gemaakt van handgeverfde/handgesponnen merino. Hij is te koop, weegt 280 gram dan komt het dus op € 42 ,-  ( excl. verzendkosten)



  Mijn zus woont in Frankrijk en stuurt mij vaak de meest mooie foto's van de planten in haar tuin, deze kraag ik deze week...... mooi toch?