woensdag 8 januari 2020

Broodje breien, januari 2020






Het onderwerp van dit jaar is Kleur en Streek.




Deze keer behandelde Loret het belang van een vlag en  het ontwerp van een vlag. Wat hebben wij met een vlag op regionaal, nationaal en internationaal gebied. 
Regionaal, ik wist dat Den Haag een vlag heeft, maar ik wist niet dat iedere provincie een vlag heeft!










Wij moesten van te voren een filmpje bekijken over het ontwerpen van een vlag, wat de juiste ontwerpen zijn en wat de grote missers zijn. 










Wij begonnen met een zakje lego en moesten ons eigen plekje maken met alle steentjes die erin zaten. Ik had een afgeschermde ruimte gemaakt met portaal en gat.










 Iedereen is welkom, iedereen mag doen en laten wat hij wil binnen de heersende waarden en normen. Er was een gat waar de mensen hun brandende sigaar/sigaret/pijp in konden doen.
Ik heb met Oud/ Nieuwjaar een paar dagen binnen moeten zitten vanwege de verontreinigende lucht! 














Maar ja, het abstracte en kleurrijke past natuurlijk helemaal in mijn straatje en wij mochten onze eigen vlag gaan ontwerpen. 















Deze keer was Tamar er weer, met haar zoon en dochter. 2 kanjers die al breien. Zo leuk.



Natuurlijk kregen wij een pakketje garen en een zak met gekleurde bolletjes ging rond.







In mijn pakketje zaten een ''fabric-green'' en ecru bolletje. Omdat ik aan het einde van de rondgang van andere bolletjes zat, was er niet zo veel kleur-keuze meer. Ik bedacht  mij dat ik een vlag bijpassend bij mijn nieuwe huiskamer-muur kon gaan maken.