zondag 14 februari 2016

Haute couture breien deel 2 .....vervolg

Sinds de laatste cursusdag erg druk geweest met proeflappen en ............de ''crazy stripes'' op 1/4 grootte te breien. 

Dat wil zeggen dat je aantal steken en de naalden door 4 moet delen. Nou, dat leek mij een leuke opdracht.

Maar .....het patroon van de crazy stripes heeft veel speciale naalden, zowat iedere naald moet je wat anders doen. Ik heb geprobeerd om er een ritme in te zien. Toen ik d.m.v. het uittekenen op papier dacht dat ik het doorhad, ben ik gaan breien. En terug breien. En breien. En terug breien. En weer uitrekenen/uittekenen.

Opeens had ik er schoon genoeg van, ik zat prachtige wol te verpesten en mijn humeur werd er niet beter op. 


 Je kunt al goed zien dat het vest schuin gebreid wordt. Maar tegelijkertijd moet je ook de minderingen maken voor de taille. Als je het patroon volgt is dat best te doen. Maar ik moest alles door 4 delen en dat lukte me niet. Ik ben dus gestopt.









Omdat de halslijn niet klopte ben ik in de kleinste maat een voorbeeld gaan breien en gelukkig ging dit prima. Weer een beetje moed gekregen om het vest te gaan breien. A.s. donderdag de 3 keer ......




Maar ja, ik kan niet zonder een breiprojectje en had alweer een paar ( zelfgebreide ) sokken met gaten weggegooid. Dus naar de lokale winkel en een knotje sokkenwol gekocht. 








Dit weekend was er weer hardschaatsen op de t.v. Ik vind dat leuk om te zien en daar kun je heerlijk bij spinnen en twijnen. Deze streng is ook klaar, ik heb nog 150 gram te gaan voor mijn rode trui!














De map voor mijn procesboek voor het Veelzijdig Collectief vordert ook al aardig en zit nu vastgenaaid. Ik durfde het niet met mijn naaimachine te doen, al die zakken over elkaar werd behoorlijk zwaar werk.

Eind mei is de groepstentoonstelling. Maar daarover later.