zaterdag 14 december 2019

Brocante route in Gouda.

Gisteren was het weer zover en nu viel de brocante gelijk met de Kaarsjesavond in Gouda.
's Morgens om 8.45 de deur uit, op de fiets. Het miezerde, en ik ben natuurlijk niet vies van een miezerbui. Toen we wegreden bij Coby regende het eigenlijk. Maar Gouda is ongeveer 20 minuten fietsen dus, stoer als wij zijn, gewoon door gefietst.






Onze fietsen bij de Hema neergezet en daar eerst een handdoek en een paraplu gekocht. Onder het afdrogen een kopje koffie gedronken.

Een  vingerhoed erbij gekocht, staat nu samen 
met die van mijn moeder te pronken. 










Ik kon het zilveren tasje niet laten liggen. Meer een beursje voor aan de chatelaine.



Daarna begonnen met de ''brocante-toer'' Er zijn best wel veel van dit soort winkels in Gouda en allemaal zijn ze gespecialiseerd in wat anders. 







Rechts ligt een houten apparaat dat de mensen gebruiken om netten te boeten.


Heerlijk snuffelen, op zoek naar oude breiboeken en oude textielbenodigdheden. 


De grote klos met dun touw is voor een nieuwe breirol en er lag ook een sokkenstopbol naar mij te lachen.







Het viel ons onderweg ook weer op hoe Gouda opknapt, de oude panden worden gerestaureerd en bewoond. Veel kunstenaars wonen daar. Deze keer zijn we in 3 kerken geweest. Een ervan was een ''oud-katholieke-schuilkerk'' Helemaal mooi van binnen, prachtig gesneden houtwerk, prachtige schilderijen en beelden. En een  hele aardige meneer vertelde ons alle details. 




In de St Janskerk was een grote kerstmarkt in een andere bekende kerk een echte kunstmarkt met prachtig werk van Goudse kunstenaars. 





Onderweg naar de laatste brocante kwamen wij Trudy Otterspeer tegen die workshops in ''plateelschilderen '' geeft. Prachtig werk en daar lekker even een kopje koffie gedronken. 







Na de laatste brocante waren onze tassen vol en zijn wij teruggelopen naar de Goudse brocanterie om wat spullen op te halen. Toen wij daar uitgekletst waren gingen wij naar de fiets terug en naar huis. Het was gelukkig droog geworden. 



Om even voor 4 uur was ik thuis, wat een dag! 














Van de week was mijn trui ook klaar. Geblockt en al aangehad. Was vooral vandaag wel nodig. 




En ook Guus is helemaal blij met de kerstsfeer. Speelt met de kerstballen en duikt ook wel eens middenin een strik!