vrijdag 13 juli 2018

Nog een keer reclame voor de WAADFILT wol

Afgelopen dinsdag kwamen de dames van het broodje Breien 1e uur bij mij om hun streng Waadfilt te komen verven.















Helen kwam als eerste, zij had al vaker hier wol geverfd en na het uitzoeken van de kleuren en het uitleggen van mijn problemen rondom het verven, ging zij aan de slag. 
De poes van de buren houdt alles in de gaten.











Toen zij druk aan het werk was kwamen de andere dames , uit Noord Holland! Ik probeer altijd alles zo te plannen dat iedereen buiten de files kan rijden! Na de koffie-ronde, het in de week zetten van de wol  en het uitzoeken van de kleuren was Helen inmiddels klaar en kon de volgende aan de slag!








Boek, wat ik van Helen heb gekregen.











Wat een productie werd er geleverd.
De verfmethode is eigenlijk heel makkelijk en " recht toe, recht aan" De uitleg is makkelijk, de benodigde producten en apparatuur heeft iedereen meestal in huis en wanneer de stamoplossingen gemaakt zijn  is alleen geduld een vereiste.











Tussendoor nog een kop koffie, een eenvoudige lunch en het showen van mijn product van de Waadfilt,  heerlijk gekletst en dat maakt zo'n dag erg fijn. De dames hadden ook nog kado's voor mij meegenomen, nou, wat wil je nog meer! Van Jacoline en Suze kreeg ik deze spintol, inclusief uitleg!












Jacoline had een verschrikkelijke mooie reeks gemaakt. Gewoon, doen en niet tutteren! Ze was klaar voordat ik er erg in had.








De bovenste zijn de natte strengen, links zijn ze droog en mooi opgerold.

Wat een prachtig setje.


In ieder geval konden de Noord Hollandse dames voor de file weer naar huis en ik hoop dat iedereen blij was met zijn streng. 





Helen postte al op de vrijdag een foto van haar resultaat. Nou, kijk en hier doe je het voor. Een schapenhoudster uit Friesland krijgt een idee om haar wol te laten spinnen in Denemarken, Loret denkt " ik ga haar helpen met de verkoop", want het was eigenlijk wel heel veel. Iemand van het BB denkt , leuk initiatief en doet een voorstel voor haar mede BB. En dan is dit het resultaat.












Ik weet niet wie de schapenboerin is uit Friesland, maar wie weet leest ze dit.














Helen heeft van de restjes een hoes gemaakt voor haar breinaalden in deze steek. Wat een mooi kleurenverloop!














Mijn stuk breirol van de Eutropia is ook klaar en staat naast de andere breirollen!










Omdat ik  een moeilijk deel van de breirol voor het Fries Museum wil gaan breien, moet ik best wel even nadenken hoe dat meisje in de 19e eeuw dat gedaan heeft. Denken gaat het best als je zit te breien, 
ik ben dus begonnen aan mijn volgende breirol!