vrijdag 17 augustus 2018

Breierij, deze keer bij ...Valery











En het was een dag! Heerlijk breien in Vlaardingen , vanwege de file hoort daar dan een lunch bij.















Na veel geklets en overleg over onze reis naar Londen begonnen met breien. Onderhand nog allerlei boeken gezien, van Anna Maltz en Nancy Marchant.









Valery is een erge enthousiast vrijwilliger voor de breikring uit Maassluis en heeft allerlei leuke patronen gemaakt zodat de dames mooie werken kunnen gaan maken.












Ze is nu met een sjaal bezig met patronen waardoor ze moest tellen. Dat was vanmiddag niet mogelijk dus ging ze door met het boord van een muts.












Ik ging door met mijn trui, een meerdering is fout gegaan , ik moet dus een paar naalden gaan terugbreien!








Valery, Helen en ik staan vaak op dezelfde markten en a.s 8 september staan Valery en Helen in Oudewater op de markt met hun prachtige werken. Op de foto's wat voorbeelden.




Het is , denk ik , wel duidelijk geweest dat er een hoop gedoe is geweest over de waadfilt. Ook over mijn aanbod om samen een streng te gaan verven. Heel jammer dat initiatieven zo benaderd worden, maar ik laat mijn creativiteit daardoor niet beinvloeden.




Ik heb het stuk gebreide waadfilt  rondom een stuk rioolbuis zitten en als er hier mensen op bezoek komen mogen zij eraan zitten. Ik haal hem van de buis en ze kunnen  lekker frummelen. Het resultaat is dat de wol wat zachter is geworden. Kinderen willen niet voelen want zij vinden het nog te hard.



 Volgens mij kun je het nu best wel gebruiken voor een vest
( voor volwassenen!), als je er maar iets onder draagt. Zo op de huid is het niet prettig.





Tips voor gebruik: 
1 lekker fors breien.
                               2 wassen/blocken met wat meer eucalan, lang erin laten liggen zodat het goed erin dringt.
                               3  door iedereen laten masseren net zolang tot het zacht genoeg is om te dragen.

Zo, de waadfilt is in ere hersteld! Voor wie interesse heeft, ik heb handgesponnen/handgeverfde wol van het Nederlandse schaap liggen ( de wol is dan wel afkomstig van de 1e schering van een schaap)
Je mag komen voelen en kijken, over de prijs worden wij het zeker eens!!!!!!
( zie blogs van vorig jaar)