zaterdag 23 juli 2016

Vrijdag.........Breien bij Mariët

Gisterenmiddag kwamen Ada, Lieneke en Helen bij mij breien. Een heerlijke middag, lekker in de tuin. 

Helen, Lieneke en ik gaan volgende week vrijdag naar London, Ada blijft thuis om op onze brei-toko te letten!


Nadat Lieneke en ik de trein hadden besproken ging Lieneke door met haar tas . Prachtig materiaal, gekocht in Japan. 

















Met een voor ons goed leesbaar etiket(?) en ach als je wat tekort komt ga je toch gewoon even wat bijhalen!!!!!








Ada heeft nog geen genoeg van Broodje Breien juni 2016 , de Vivid Blanket. En zij was nog wat vierkantjes aan het breien.







En Helen? Zij had haar schatkist bij zich en was schitterende Zazie 's aan het breien. Wat een kleuren pracht. Zij had nog een boek bij zich over de Stitch Draw, wat ik zeker ook ga bestellen.














Ik heb nog een laatste proeflap gebreid n.a.v de laatste Broodje breien. Dit is de laatste .......voor even!






Ik had tussendoor wel even een broek voor de pop gebreid. En haar een bos haar gegeven. ik ga daar een mooi knotje met handgebreide diadeem van maken.



Stitch Draw

Afgelopen dinsdag kreeg ik mijn introductieles bij Nottet in Den Haag. 

GEWELDIG

Een erge leuke mevrouw ( sorry, ik ben haar naam vergeten) begon mij heel enthousiast te vertellen over de naaimachine die ik had aangeschaft. Zij wilde graag weten wat ik er allemaal mee had gedaan zodat zij erop in kon spelen. Ik kon ook alle vragen op haar los vuren, op alles wist zij een antwoord. Onderhand liet zij zien wat je er allemaal mee kon en dat is niet niks. 









Ik had deze machine uitgezocht omdat ik dacht dat ik hiermee goed de '' stitch draw '' mee kon gaan oefenen en uitvoeren.

Zij had er wel van gehoord maar gaf uitstekende tips over garengebruik, welke naalden het beste zouden moeten zijn, welke voet ik moest gebruiken en wat ik met de verschillende steken kon doen om een effect sterker te maken.









Waarschijnlijk wordt de ''stopsteek'' eerdaags gebruikt i.v.m. de techniek van Tom of Holland.

Ook de trensjes gaan gebruikt worden...........ik zie het al helemaal zitten.










Enfin , na zowat 2 uur naar huis. Nog net voor de file! Als Haagse moet ik daar toch de weg weten.... Niks is minder waar en wat ben ik blij dat ik in een dorp woon met 2 stoplichten!

's Avonds alles netjes  opgeschreven  en er een overzichtelijk geheel van gemaakt. Keurig in een map opgeborgen zodat ik altijd even terug kan kijken. Alleen moet deze map natuurlijk wel een mooie hoes krijgen.........binnenkort!


Deze heb ik gemaakt, naar aanleiding van een schilderij van Edvard Munch.

Er liggen al verschillende tekeningen klaar. Die moeten eerst geperfectioneerd worden en dan ga ik ze ook onder de naaimachine leggen. 

Dit krijgt een heel groot vervolg!!!!!!!!