vrijdag 12 mei 2017

Charlotte Salomon

Het boek Leben? oder Theater? heb ik dus aangeschaft, een 2e-hands maar zo mooi. Je blijft erin kijken en bladeren en kijken en nadenken.



De pop die ik had overgetekend tijdens het Broodje Breien heb ik meerdere keren nagetekend en met in groep op een handgeverfde lap gelegd. Een zelfde poppetje, maar dan een stuk kleiner heb ik van papier nagemaakt en ook op deze lap gelegd.






En zo ontstaat er iets waar je heerlijk mee verder kan. Mijn naaimachine op de tafel en daarna was ik uren niet bereikbaar.



Al die tijd was ik zo bezig met vluchtelingen, met de afschuwelijke situaties waar vluchtelingen mee te maken kregen en krijgen. In de 2e WO was dat de angst voor de Duitsers en de concentratiekampen. Nu krijgen de vluchtelingen met andere problemen te maken. Maar vluchten deden en doen zij beiden.



Dit heb ik als eerste werkstuk met als inspiratiebron Charlotte Salomon gemaakt. Ik denk dat er nog veel zal volgen.




 De 2e is in de maak, maar eerst zal ik de 1e netjes afwerken zodat het de volgende week op mijn expositie te zien zal zijn.





Wat ben ik blij dat ik  zo'n geluksvogel ben dat ik na de 2e W.O in Nederland geboren ben. In een behoorlijk luxe wieg. Ik hoop dat ik er nog heel lang van kan genieten.






In mijn tuin staat een rododendron, gehad van mijn dochter. Dit jaar bloeit hij voor het eerst. Mooi , hé.










Maar, na een paar keer uithalen is ook mijn kol van de handgeverfde strengen van de verfcursus toch gelukt. Hij was klaar op de avond voordat wij net mooi weer kregen. Dus ik heb hem nog niet nodig gehad













Als laatste nog het programma voor het komende weekend. Let op de Bloemendaalseweg 2d in Waddinxveen. En vooral duimen voor droog weer. We hebben wel een grote tent, maar het is zo gezellig om alles buiten te doen.


EN


Voor a.s. zondag wens ik alle moeders een hele fijne dag.