dinsdag 4 februari 2020

Naantje Knit

Afgelopen zondag ben ik naar Castricum geweest en heb daar deel 1 van de workshop Top-Down gedaan. 

Het is een dik uur rijden, maar dat is wel de moeite waard. Ik wilde deze workshop al zo lang doen.



Nana gaf veel en duidelijk uitleg over het hoe en wat van de contigious sleeves. Je kreeg allerlei handige tips hoe je op een juiste manier de maat kunt nemen,  welke bobbels en knobbels op de schouder belangrijk zijn. Het hoe en wat van de proeflap en de wikkel om de bol wol. 




Daarna gingen wij breien en zij gebruikt een bepaalde meerdering waardoor het allemaal extra mooi wordt. Iedereen kon uitproberen en alle vragen stellen, hulp vragen die je maar wilde.










Je hoefde niks op te schrijven, je krijgt een uitgebreide hand-out mee waardoor je thuis zo aan de slag kunt gaan. 








En het advies om lid te worden van een speciale cursistengroep op facebook , daar kun je ook van alles vragen. Daarbij mag je altijd weer aanschuiven bij deze workshop als je er niet uitkomt. 



 Ik ben begonnen met de originele manier uit te breien, dit de lap in het wit. Daarna ben ik de middennaad gaan verbreden met een kantpatroon en een kabel. Het vergt nog veel proeflappen om het helemaal door te krijgen om de meerderingen helemaal perfect te krijgen. 

De onderste foto is een proef met de I-cord afwerking, wat je ook aan de hals kunt gebruiken. 

Zondagavond heb ik mij meteen aangemeld voor deel 2 . 
Wat een complete workshop met alle extra's erbij die je maar eventueel kunt wensen.


Zaterdagavond had ik gelukkig mijn nieuwe sokken af, naar een patroon van Ans Tulner. Ik heb ze ook in het rood en het is erg leuk om ze te breien.