maandag 1 augustus 2016

Een kilo "Busreis Missoni"

Ik heb er wekenlang naar uit gekeken, met de bus naar London en dan een workshop in het Textielmuseum i.v.m. een tentoonstelling over Missoni, onder leiding van Loret Karman

Ik had dus veel voorpret, afgelopen vrijdag kwam de echte pret. 

Een busreis die om 22.40 begon. Om 4 uur op de boot, bij Duinkerken en na 2 uur weer aan de wal bij Dover. Voor het eerst de mooie rotsen gezien!

Daarna de toer naar London, daar weet ik niks van...............

Ik geloof dat wij ongeveer 7 uur of zo
( natuurlijk hebben ze in Engeland weer een andere tijd) uit de bus stapten en naar het Fashion and  Textile Museum gingen wandelen. Althans, al snel bleek er een tempo verschil te zijn. De een wilde snel ontbijten en de ander was door een lichamelijke beperking niet in staat om daar aan mee te doen. De een wilde genieten van de wandeling langs de Thames en natuurlijk moest er ook een plasronde zijn.

In ieder geval hebben wij allemaal heerlijk zitten ontbijten in het restaurant bij het museum.


Om 11 uur begon de workshop, wij zaten in een mooie zaal boven en konden gemakkelijk de tentoonstelling op lopen. En wat was dat mooi........... 











Wij kregen vele opdrachten van Loret waarvoor wij telkens de tentoonstelling moesten bekijken.











Iedere keer zag je dingen die je eerst helemaal niet gezien had. 
Iedere keer zag je weer een techniek waarvan je dacht hoe hebben ze dat nou gedaan.
Iedere keer zag je weer een kleurencombinatie waarvan je dacht dat kan toch helemaal niet.
Iedere keer zag je weer een kledingstuk dat totaal anders was dan dat je dacht dat hij was.
Iedere keer ontdekte je een andere manier van verwerking van strepen/bogen/zigzaggen.









Heerlijk knippen en plakken, proberen, fotograferen, gekke combinaties opzoeken, toch weer anders knippen , plakken, nog even kijken hoe Missoni dat eigenlijk wel gedaan had, een menselijk malletje maken zodat je een kledingstuk kon fantaseren.........


















EN TOEN

Was Anna Malts er opeens bij


EN  JA, in een inspirerende jurk begon zij te vertellen en onze vragen te beantwoorden. Wij kregen een onbetaalbare tip:

Gebruik bij een ontwerp met meerdere kleuren altijd een kleur die je er eigenlijk niet bij vind passen, of die je nooit gebruikt.

Nu weet ik waarom ik haar ontwerpen zo mooi en interessant vind. Haar kleurengebruik is apart en daarom zo mooi en vooral goed en vernieuwend.

Last but not least kregen wij nog allemaal links, stekenlijsten van Xandy Peters en voorbeelden over de ''random stripes"






Loret en Igna hadden een wedstrijd uitgeschreven. Wij moesten uitzoeken wat de overeenkomst tussen Missoni en Georgia O'Keeffe is.
Wij zijn allemaal gaan lezen en hebben allemaal ons antwoord op facebook gezet. Aan het einde van de dag werd de winnaar bekend gemaakt en dat was Yoff Kau. Maar omdat wij allemaal eigenlijk goede antwoorden hadden gegeven kregen wij allemaal een wolpakket.



Om 16 uur ging het museum dicht. Lieneke en ik zijn naar het Tate Modern gelopen. Daar hebben wij de werken op verschillende etage's bekeken. Wat een heerlijk ontspannen bezoek. Iedereen kan daar gewoon lopen en kijken, praten, zitten. De mooiste werken hangen en staan daar. Wij hadden niet veel tijd , want om 18.30 ging de bus weg en wij moesten nog een kwartiertje lopen. Maar de moeheid en slapeloosheid begon ook zijn tol te eisen.
















Wij hebben onze rugzak opgehaald en zijn naar de bus gelopen, overlopend van alle beelden die wij wilden opslaan in ons hoofd, maar waar geen plek meer voor was.


De bus was op tijd, en nu heb ik wel genoten van de rit naar Dover. Gezellig gekletst op de boot en daarna? Ik ben gaan zitten, halverwege overgestapt naar een andere stoel en in Holendrecht uitgestapt. Daar moesten wij 3 kwartier wachten op onze trein en in Gouda stond mijn lieve schoondochter klaar om mij naar bed te brengen. Ik wilde wel slapen, maar mijn hoofd had daar nog geen zin in. Dat kwam die avond pas .............

En nu..........ik heb foto's laten afdrukken bij de Hema, mijn boek geordend en alles op volgorde erin gedaan.  Ik ben  aan het na-pretten  en heb Ada alles verteld en laten zien.





Tja, ik verwacht dat dit reisje nog wel een hele grote staart gaat krijgen.
Het was mijn eerste bezoek aan Engeland en ik hoop dat er nog wel een stel zullen volgen.









 Loret had ons huiswerk gegeven in de vorm van een wedstrijd. Wij wisten allemaal al heel wat over Missoni......
Om in de bus bezig te zijn kregen wij een map met bijzonderheden over Missoni, een patroon van een sjaal, een breiopdracht en 2 wolpakketjes.
Door een juiste opbouw van knip en plakopdrachten in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling kreeg je een goed inzicht in de werkwijze van Missoni.
Op het einde kreeg je nog tips, informatie, links en kopieën over de gebruikte technieken en steken.

Wat wil een breister nog meer? 


p.s als ik foto's heb over ons bezoek aan het Tate Modern zal ik ze hier nog plaatsen.