dinsdag 5 juli 2016

Broodje breien juli 2016

Gistermorgen eerst Lieneke opgehaald, daarna langs Ada en op weg naar ons maandelijkse feestje.
Nou ja, op weg.........wij hebben er dik een uur over gedaan. FILE, FILE en nog eens file. Maar ja, als breisters hebben wij natuurlijk een enorm geduld.

Bij de Bakker Zonder Naam aangekomen eerst een kop koffie om alle filestress eraf te drinken. En wat was het weer een heerlijke koffie verkeerd. 
TOP 

Daarna begon de les. Wij kregen de kopieën waarop een met een prachtig schilderij van Vincent van Gogh en  een voor de tekst, uitleg, links en een langwerpig blauw vakje. 

Maar eerst gingen wij even breien, short rows, intarsia, log cabin, meerderen en minderen en het liefst 3 kleuren. Het was een vijfde soort short rows en wel heel gemakkelijke.
's Middags hebben Lieneke en ik hem thuis zitten afbreien met dit als resultaat.



Loret begon te vertellen over het schilderij, de tuin van d' Daubigny. Hij heeft er 3 geschilderd en degene die wij gebruiken hangt in het Van Goghmuseum.











Zij liet een paar voorbeelden zien wat wij zouden moeten gaan doen.














Het blauwe vakje van de andere kopie gingen wij uitknippen , en met de witte kant van het vel naar boven gekeerd konden wij een rechthoekig vlakje van het schilderij uitkiezen. En dat stukje gaan wij gebruiken voor ons ontwerp! Maar eerst moest je kiezen.

Wij kregen allemaal weer een pakketje wol samengesteld door het produktieteam van Loret. De kleuren kwamen overeen met de kleuren van het schilderij. Maar , Loret zou Loret niet zijn, als ze nog een paar taartdozen met kleurtjes bij zich had waarmee je kon ruilen.





 Je ging vier vakjes tekenen op je kopie, van deze 4 vakjes maakte je een schets en de beste koos je uit voor je ontwerp.


Het was zo interessant dat zelfs wij ons mond hielden en druk bezig waren!




Dit was een van de voorbeelden van Loret. 
















En nu moesten wij 22 steken opzetten, maar de tijd was om en de evaluatie kwam eraan.





  Alle proeflapjes werden op de tafel gelegd en bewonderd. Iedereen begon met hetzelfde materiaal, dezelfde steken proef en evenveel opgezette steken!















Thuisgekomen zijn Lieneke en ik dus doorgegaan. Het is zo leuk, je kunt gewoon niet stoppen.













's Avonds ben ik verder gegaan met het ontwerp en de kleurenvolgorde gaan uitproberen. Ook heb ik geprobeerd om een voorstelling te maken van welke steken ik waar zou gebruiken.

Een sumier schemaatje gemaakt en.....heel laat naar bed gegaan.



Vanmorgen kon ik het niet laten een begin te maken. Na een paar keer uithalen ben ik nu zover dat ik er tevreden mee ben. Onderstaande foto is van een deel dat weer uitgehaald is!

Als het klaar is plak ik de foto hieronder!