zondag 19 mei 2019

Joure onder de Wol

Gisteren bijtijds opgestaan om vanuit Waddinxveen naar Joure te rijden. Uiteindelijk viel het mee, ik kon overal doorrijden.





Om 9.45 kwam ik aan. En ja, je zet je auto gewoon ergens neer. Plek zat en niemand doet moeilijk. 

Dat laatste bleek de hele dag, niemand deed moeilijk, wat een ontspannen sfeer, geen geduw en iedereen wachtte gewoon zijn beurt af. 





















De kraam van het HISTeam stond naast de winkel A Joure. De hele dag door was en veel publiek die alles wilde weten over wat wij aan het doen zijn. Er waren zelfs mensen die naar huis gingen en hun rollen kwamen laten zien. Een mevrouw doneerde zelfs een prachtige rol. 











De geschiedenis van het breien leeft dus duidelijk wel onder de mensen, er kwamen zoveel leuke leuke en vooral mooie verhalen langs. 













De patronen gingen grif van de hand , zowel de kaarten met de steekpatronen als de patronen van Ditte, Ans, Rita en Sjouckje. Deze koste € 5,- en stellen ons in staat om ons onderzoek voort te zetten en mooie publicaties te maken. 










 Dit echtpaar verkocht Finlandse wol. Wat een prachtige kwaliteit. Het is zo zacht. Ik had al eerder wol uit Finland gekocht, maar dat was van een forse kwaliteit, ik was helemaal verbaasd. 














Zij verven de wol met natuurlijke producten wat allemaal staat aangegeven op het etiket. 
 Het waren prachtige verzadigde en heldere kleuren.








Deze heb ik gekocht. Waarschijnlijk voor het babyjasje van Ditte!












Het was een volle maar zo'n  gezellige dag!







Kijk voor informatie op www.histeam.nl .