maandag 6 november 2017

Broodje breien november 2017






Vandaag was het weer de 1e maandag van de maand........ dus via Boskoop naar Amsterdam. Na 2.10 uur kwamen wij er aan! Gelukkig had Wesley weer heerlijke koffie, dus de ergernis was snel verdwenen.








Wij waren maar met ons 5-en. Heel weinig, maar wat konden wij Loret goed volgen.



















Waar ging het over? In het vervolg van de kleurenleer van Johannes von Itten , kreeg nu het contrast de aandacht.  Wat is contrast ? Hoe kom je het grootste contrast na? Wat doet het grootste contrast in je werk en wat doet een miniem verschil in kleurentoon met je werk.













Na vele voorbeelden moesten wij 2 knotjes contrasterende wol uitkiezen en gingen wij aan de brei. Het is nog niet klaar, maar ik heb vanmiddag heerlijk zitten breien. Het patroon is van 2 hand/polswarmers, die maak ik niet .
Wel  de helft, dus een
polswarmer.













De wol is een merino 16 micron, lekker zacht en breit heerlijk weg!



















Gisteren druk geweest met mijn huiswerk voor de Oude Steek en een begin gemaakt van  mijn nieuwe trui van handgeverfde/handgesponnen wol. Deze keer op naald 5 naar een patroon van Ahora.






P.S: zit ik vandaag de "Atelier" van november te lezen en kom ik dit tegen:


Grijs verven is moeilijk en Loret vertelde dat tijdens haar laatste verflessen er spontaan een grijs was ontstaan. Iets wat haar via de gewone weg eigenlijk nauwelijks gelukt was.