woensdag 7 september 2016

Broodje Breien september 2016







Gelukkig konden wij eindelijk weer naar Broodje Breien. Vorige maand was het Broodje breien in London, de expositie van Missoni en nu gingen wij weer gewoon naar de Bakker zonder Naam in Amsterdam. De koffie en de lunch waren weer heerlijk, ook belangrijk. Maar toch was de les van Loret belangrijker.









Deze keer gingen wij verder met een ontwerp van Woolythougts. Wij hebben eerder ontwerpen van hun gebruikt en nu gaan wij een vierkant breien volgens een bepaalde indeling.



Beginnen bij vakje 1 , 1 steek opzetten en iedere naald aan het begin meerderen. Totdat je op de helft van het vakje zit. De steken tellen en vooral opschrijven. Dit getal is erg belangrijk!!!!!!






Tegelijkertijd vertelde Loret allerlei zaken over het meerderen/minderen/steken opnemen/afkanten/rechte hoeken/pentagrammen/vierkanten/driehoeken/hoeken van 90 graden/ hoeken van 45 graden.  Ik denk dat ik de helft niet gevolgd heb, op dit moment kan ik maar een ding tegelijk.


Opeens hoorde ik iets van : de stelling van Pythagoras. Ja, toen was ik even helemaal weg!!!!!!!








 Maar Loret zou Loret niet zijn als zij een makkelijke oplossing had. Je moest gewoon je aantal steken delen door 1.4 en dan had je je
'' hou vast " om dit vierkant te breien. Daarbij hadden wij allerlei kopieën gekregen waarop alles duidelijk vermeld stond





Dit is de proeflap van Loret.











 Hiernaast en hieronder een voorbeeld met een draad in ''lang verloop'' kleuren.




















En natuurlijk stonden er van dit soort pakketjes voor onze neus.... een kleuren festijn. Wij hadden een pakket met drie kleuren gekregen en moesten een kleur  toevoegen.











Als je het eerste vierkantje had gebreid moest je met nummer 2 beginnen........






En daarna nummer 3 , enzovoort enzovoort!

















Na 2 uur werden alle resultaten naast elkaar gelegd.






















Toen ik door Ada thuis gebracht was, ben ik eerst even gaan liggen. Maar na een half uurtje moest ik breien. Wat een leuk onderwerp met zoveel mogelijkheden. Gelukkig mag ik nog niet zoveel doen, heb heel veel hulp en zodoende kon ik lekker breien. Gisteravond was de eerste klaar en je kunt een heleboel dingen uit de proeflap halen. Ik persoonlijk vind de slip/slip/knit mooier dan 2 steken in de achterste poot samen breien. Het opnemen met een haaknaald gaat veel beter dan met de breinaald. Wanneer het kan, niet afhechten maar de volgende kleur eraan breien. Dat geeft een meer flexibele lap.
Hij is bijna droog maar, vrijdag overleg met Ada en Lieneke. Daarbij komen Valery en Helen om alles te horen over maandagmorgen.
Ik begin vrijdag aan de 2e , en ga dan de ervaringen van de 1e erin verwerken.

Wat ik zo goed vind aan de Broodjes Breien is de opbouw van de onderwerpen. Helaas zijn er een heleboel blogs verdwenen maar ik ga nu zo'n 2 jaar naar de maandelijkse bijeenkomsten. Iedere maand ga je dieper in op het ''andere breien'' om uiteindelijk te kunnen maken wat je in je hoofd hebt. 

Wordt vervolgt