maandag 7 november 2016

Broodje Breien november 2016

Vandaag ging ik helemaal alleen naar de Maasstraat in Amsterdam. Dat is lang geleden!









Vandaag kregen wij les van Rita Huyink, samen met Loret is zij docente aan de Amsterdamse Steek. Ik kijk uit naar de cursus  '' oude steken in een nieuw jasje " die Rita gaat geven. Daarbij staat het volgen van de cursus '' breien in kleur'' ook op mijn verlanglijst.









Maar nu over het Broodje Breien.









Wij gingen dubbel breien. En dat hebben wij geweten. Je kon een dubbeltje horen vallen bij de bakker, zo geconcentreerd waren wij aan het breien.














11 steken met een dubbele draad opzetten.
De 2 draden moeten goed contrasterend zijn. Daarna ga je de eerste naald de lichte kleur recht en de donkere kleur averecht breien.
Dan volg je het telpatroon, iedere verticale rij is een toer en ieder vakje zijn 2 steken, namelijk een rechte en een averechte.
Als je rechts breit zijn de draden aan de achterkant van je werk, daarna volgt de averechte steek en doe je beide draden naar voren en brei je met de kleur die nodig is. Dan beide draden weer naar achter.












Het ontwerp van het Amsterdamse Huisje is van Daphne Ruben en is onder ''amsterdaph'' op ravelry te vinden.









Het resultaat na 2 uur hard werken en vooral begrijpen wat je aan het doen was. Je ziet namelijk pas later of je alles wel goed gedaan hebt.








Natuurlijk was het kleurgebruik ook verrassend.





Loret had nog veel dingen te vertellen.........haar aantekenboekje ging open.









In juli 2017 komt er een Amsterdamse breiweek waarin je gaat kleurbreien.











Naar aanleiding van een foto of een uitzicht of wat anders ga je een breiwerk maken.














Ennu ........ik wil wel, best wel heel graag!







Omdat ik vandaag alleen was, kon ik blijven en heb gewoon aan de tafel met de 2e groep gezeten. Het eerste huisje heb ik afgemaakt. Omdat ik het heel los gebreid had heb ik er een 2e achteraan gedaan. Het is heel moeilijk om een juiste draadspanning te krijgen en te behouden. 



 Mijn werk is de blauw-gele met 2 huisjes.  Het bruin-witte werk is een voorbeeld van Rita en het patroon staat op ravelry.

Ik ga nu op ravelry een patroon zoeken om te oefenen zodat ik het vrijdag goed aan Ada kan uitleggen. Dat resultaat komt wel later op een blog.