zondag 15 december 2019

Broodje Breien december 2019


Door privé omstandigheden kon ik dit jaar niet altijd naar het Broodje Breien. Door allerlei dingen kun je je hoofd niet leeg maken voor dit soort workshops. Terwijl je weet dat juist dit soort workshops je hoofd weer leeg maken om de boel weer op een rij te krijgen. Vicieuze cirkel noemen ze dat en ik zat er midden in.





Maar vanmiddag was ik er weer en het was FANTASTISCH , helemaal in mijn straatje. Namelijk kleur , kleur , kleur en kleur. Sterker nog kleurpaletten naar aanleiding van het kleurgebruik in delen van Europa. 








Deze keer over kleurgebruik in Estland en daar ben ik volgend jaar de 1e week van september.



Oh, wat ben ik toch een bofkont. Ik ga samen met Thea, zal wat gaan worden.....











Enfin, vandaag om even voor 10 uur de deur uit en in Alphen Helen opgepikt. Helen is wel het hele jaar geweest en heeft niet alleen prachtige polswarmers gemaakt maar ook een niet alleen prachtig maar ook kunstig gebreid portret van Vincent van Gogh. 











Misschien ga ik alle onderwerpen van het afgelopen jaar inhalen, maar dat weet ik nog niet.

Toen we in het wijkgebouw van De Pijp in Amsterdam aan kwamen stond de koffie klaar en zijn we langzaam aan begonnen. Het thema voor volgend jaar is KLEUR, KLEUR , oh  ja en streek . Dus kleurgebruik in de verschillende streken van Europa. Past helemaal bij Loret en eigenlijk ook wel bij mij. De 1e opdracht was al weer zoiets het kleurgebruik in Estland. 









Door delen van lontwol te mengen moest je de exacte kleur van uitgedeelde voorbeelden namaken. Wat een heerlijke klus en enthousiast ging iedereen aan het werk. Sorry Loret, ik heb ruim lontwol genomen want ik ga er echt een draad van maken waar ik echt iets mee ga breien!!!!!!







Daarna kwam opdracht 2 en wij moesten volgens Japans kleurgebruik een overzicht maken. Huppetee, weer aan de klus, waren er maar 4 en ook die ga ik spinnen. Wordt wel een kleiner breiwerkje maar Japans mensen zijn ook kleiner dan wij. 








Tussendoor ging er een tas langs de groep en mocht je een bol wol uitzoeken, later volgde deel 2 en kon je er een effen bol bij uitzoeken. Ha, ha, zie je het al voor je na het avontuur van gisteren. Als het regent 1 paar wanten voor de heenweg en 1 paar voor de terugweg.













De laatste foto's zijn van Helen. Op de grond liggen alle resultaten en zitten wij uit te rusten .





Myra maakte het het laatste verloop van roze/rood naar heel donker tot zwart. 



Ik hou de 1e  maandagen van de mand maar weer  vrij. Dit mag je niet missen!