donderdag 6 juli 2017

Any Beaugrand

Vorige week ben ik Any Beaugrand geweest. 

Zij gaf een tijd geleden een performance in Frankrijk en die had ik graag willen zien. Maar ja, je rijd niet zomaar 850 kilometer heen en terug.........






Ik zag haar op een feest toen ik bij mijn zus was en er werd meteen een afspraak gemaakt.




De zondag erop zijn wij er naar toe gegaan en kregen wij alles te zien. Zij maakt prachtige schilderijen, exclusieve kleding en sieraden waar je U tegen zegt. Kortom , ik heb genoten.









Zij werkt heel kleurrijk en alles is heel vrolijk. Zij herkent het werk uit het noorden omdat wij veel minder met kleuren werken. Als je haar werk met het mijne vergelijkt , klopt dat ook.















De volgende dag kreeg ik deze foto's in mijn mailbox. Zij had 3 stitch-draw werken veranderd en ik ben er helemaal weg van.










In de winter heb ik een workshop ''wol verven'' bij Loret Karman gedaan. Ik loop sindsdien te denken hoe ik zo'n kleurenpalet met mijn potjes pigmenten kan maken.















Toen ik op de trekker aan het gras maaien was ( doe ik altijd in Frankrijk) kreeg ik een goed idee. Maar er zijn nog steeds veel keuzes te maken. In ieder geval heb ik al wat op papier staan en komen de recepten eerdaags ook wel.










Als ik alles maak wat ik wil , heb ik 252 strengetjes of stukjes lont wol nodig.

Dat is 252 x 10 meter of keer 10 gram.