zondag 8 oktober 2017

Broodje Breien oktober 2017

Zoals in mijn vorige blog al beschreven staat, waren wij dit keer bezig met zwarten en witten en de interactie van kleur.



Nadat ik het voorbeeld van de wikkel 2 x had gebreid en dit ook in een recht lapje had gedaan heb ik een ander voorbeeld van mijn wikkel ook als recht lapje gebreid om later te kunnen kijken wat al die streepjes met elkaar doen en of dat bruikbaar is voor een ontwerp.

De breisels netjes even geblokt om de begin november aan Loret te kunnen laten zien. Links onder zit een voorbeeld van een begin van een tasje, 8-jes opzet, fair-isle gebreid tot de wol op was. Maak ik nog een keer af.........







Ik heb alles onder de kopieermachine gelegd en het knippen en plakken kon beginnen.



























De plaatjes van de andere streepjes kon ik al vlug weg doen , het wordt een zootje en je wordt gek van de streepjes.








Dus met de anderen gaan schuiven.











 Op mijn facebooksite staat ergens nog een filmpje over een mobula. Dit is een soort rog en toen ik jaren geleden aan het duiken was in de Zuid-Chinese Zee cirkelde er een een hele tijd om mij heen. Dat heb ik gefilmd en de afbeelding hiernaast doet mij aan een mobula denken.












 Ook proberen om er plaatjes  andersom tussen te leggen.










Om toch weer terug te gaan naar een vierkant.







Na vele probeersels ben ik gaan vouwen en toen werd het pas echt interessant . Vele probeersels, allemaal gefotografeerd en hier een voorbeeld.

Streepjes verschuiven en toch rust zien te krijgen in je ontwerp.





Weer een nieuwe bron om tot een ontwerp te komen, bedankt Loret!