donderdag 23 maart 2017

Broodje Breien 6 maart 2017

Het was even regelen, een trein die opeens op andere tijden aankomt, een kruispunt waar je niet overheen kunt en een buitenweg die voor de helft opengebroken is.






Maar wij kwamen eruit en eerst naar Ada, daarna naar het station en kon Lieneke instappen en toen naar Amsterdam. Eerlijk gezegd dacht ik da wij veel te laat zouden aankomen. Maar tot mijn verbazing kon ik keihard doorrijden met mijn supersnelle Alto.



De vorige keren waren de onderwerpen zo leuk dat onze verwachting hoog gespannen was en Loret had weer iets heerlijks verzonnen.









In het Boymans van Beuningen museum te Rotterdam is een tentoonstelling over surrealisme. Wat is surrealisme en hoe kun je zoiets gebruiken in het breien. Wij werden wakker geschud met mooie beelden en lekker gemaakt met een pakket wol dat bestond uit 10 bolletjes. Allemaal verschillende draden en verschillende dikten en natuurlijk zeer kleurig. Loret vertelde dat wij deze keer met het gekste werk naar huis zouden gaan dat wij ooit hadden gemaakt. En...ze kreeg gelijk.


Wij moesten ieder bolletje een nummer geven.





Daarna moest je bovenaan een A4 velletje je naam schrijven en hoeveel steken je ging opzetten. Dan doorgeven naar je buurvrouw die er ook een opdracht op schreef. Omvouwen en doorgeven. Tot het vel vol geschreven was. Dan kreeg je je eigen vel weer terug  en  konden wij gaan breien volgens het ontstane patroon. Dit heet een cadavre exquise.





Iedereen pakte zijn naalden en het werd stil bij de bakker............


 Om even voor 12 uur werden werden alle resultaten bij elkaar gelegd en wat een surrealistische werkstukken!






Tussendoor kregen wij een aantal kopieën waarop feiten, info en links over het surrealisme stonden zodat wij dat thuis na konden lezen.













Er lagen prachtige strengen en deze 2 heb ik gekocht. 









 De groene is voor kikker en de bruine voor Vera de beer 


Na een paar uurtjes breien zonder dat ik mij ook maar aan wat voor breiregels gehouden heb, kwam dit tevoorschijn. Natuurlijk even blocken! Dan lijkt het nog wat.......