donderdag 28 september 2017

Chubut, al dan niet gemengd met merino , beide met een micron onder de 20!



Dank zij Lieneke Bosman van www.wolop.nl ben ik een dik jaar geleden in aanraking gekomen met chubut. Chubut is een soort merino , heerlijk zacht en heerlijk om over je blote vel aan te trekken.



Ik had een kilo besteld ( de extra fijn) en had nog een kilo merino 16 micron liggen. Tja, en dat ben ik al dan niet gaan mengen en de resultaten zijn echt zo lekker zacht om te voelen.




Deze heb ik echt voor mijzelf geverfd en heet Kijkduin. Toen ik klein was ging ik van april tot eind oktober iedere dag naar de zee, of met mijn broers naar de Saverin Lohmanlaan , of met mijn vader naar Kijkduin. Iedere dag met mijn hoofd onder water in het zoute water en dan niet afdrogen maar hard lopen om op te drogen. Dat had dr. Vrijman, de dermatoloog verteld. Ik zat namelijk onder het eczeem had zo'n jeuk. Dr. Vrijman woonde trouwens aan de Hertoginnelaan, ik kan zijn huis zo aanwijzen.......... En waarom in alle soorten weer naar het strand? Nou, anders moest ik in het bad, thuis, en mijn moeder wist niet precies hoeveel zout ze dan in het water moet doen. Heb jij wel eens met opengekrabbelde wondjes of wonden in zout water gezeten? ...................
Dus deze streng heet Kijkduin, eigenlijk vertegenwoordigt het mijn herinnering aan een tijd dat veel mensen met mij bezig waren om het leven zo goed als mogelijk kwaliteit te geven.




Ik heb al een proeflapje gebreid en twijfel tussen de 3.25 en de 4 . Ik vind de 4 te grof en morgen neemt Ada een 3.75 mee. Jammer maar ik heb geen 3.5 van hya-hya. En deze trui moet natuurlijk perfect worden.

Ook twijfel ik tussen 3 modellen, Ada mag mij morgen helpen. Dan ben ik even een tijdje onbereikbaar omdat ik met mijn mooie handgeverfde, handgesponnen garen bezig ben.









Tussen het spinnen door ben ik verder gegaan met het boek van Therese. En zonder te vertalen heb ik de binnenkant van het kleed gebreid. Het is zo verslavend. Ik denk dat ik eerdaags echt afkickverschijnselen ga krijgen. Daarom ga ik ook naar de cursus "Oude Steken"van Rita Huijink van de Amsterdamse Steek. 













Deze patroontjes had ik van haar gekregen toen wij naar het Fries Museum in Leeuwarden zijn geweest. Ik heb ze allemaal gemaakt, een met een fout erin.














 Ook het logo van www.deamsterdamsesteek.nl gemaakt. Het zit onderste boven in de hoes.









Voor iedereen die van mooie echte wollen garens en goede breilessen houdt:

Kom zondag naar :
De Amsterdamse Steek in de 2e van der Helstraat 66 Amsterdam.
Wel on-line een toegangskaartje kopen van er is beperkt plaats. Er is een prachtig aanbod van cursussen en lezingen en een paar leveranciers.