maandag 22 november 2021

Haapsalu Shawl

 Als je in het museum van Haapsalu geweest bent , wil je ook zo'n shawl breien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik had daar de benodigdheden gekocht en dacht dat wel te fixen. Gelukkig is er een tussendoor kal van Naantjeknit zodat alles waar ik tegenop liep duidelijk wordt uitgelegd. 



Ik had een knot 30/2 bordeauxrode wol gekocht bij Loret Karman. Ik heb daar al mee gebreid en dacht dat ik daar de proeflap mee zou breien. 









Na goed vergelijken van de knot wol die ik in september bij het museum heb gekocht blijkt dat dit een 28/2 is met meer handjes aan de draad. Dat zal dus hopelijk een mooier resultaat geven.









Ik ben nu bezig geweest om volgens de regels een stukje van de Lily of the Valley te breien. En hoe verder de proeflap groeit, hoe leuker het wordt. Je kunt alleen op klaarlichte dag breien omdat zowel de bordeaux rood als de groen ( die ik in september gekocht heb) te donker is om in de avond te breien.




Na het 1e patroondeel moest ik natuurlijk even kijken hoe het werd. 




Ik kwam op facebook nog een filmpje tegen met een veelvoud van patronen. Ik heb alleen de tulp van Maxima nog niet gezien.



In ieder geval is mijn proeflap klaar en ligt geblockt te drogen. En ik ben best wel blij dat het mij toch gelukt is!