dinsdag 13 maart 2018

Even iets anders............



Even iets anders...........



Ik doe mijn best om een paar kilo kwijt te raken en doe daarom alles lopend. Ik heb een stappentellerapp gedownload en wandel samen met mijn maatje rondom Waddinxveen , in allerlei  natuurgebieden waarvan ik het bestaan niet afwist!








Vorige week hadden wij een wandeling in het Gouwe bos. Wij kwamen deze bomen tegen en dachten ......het zal toch niet een bever zijn? A.s. zaterdag gaan wij hem zoeken! 





 Deze prachtige zwam aan een boom.





Mijn maatje ziet en hoort allemaal vogels en weet veel van planten. Ideaal als je uit de stad komt, ik weet niet zoveel van vogels en heb ook geen '' groene vingers "

Het is heerlijk en er wordt heel wat afgekletst.










Ik had breimaatje Carla toegezegd om samen garen te gaan verven. Dit is een merino met polyester. Heerlijk werk , 800 gram in een dag geverfd. Ze denkt nog na over wat andere kleuren.  












De eerste workshopdag van de Texelse Kousen was op de Hoge 
Woerd in leiden in het TRC. Ze hebben daar ook altijd een tentoonstelling.



















 Dit keer ging het over bedrukte postzakken uit de USA. Rondom WO2 was daar een hele hype over geweest. Er was schaarste in alles  dus ook in stof. Op deze manier hadden de mensen nog mooie stoffen voor kleding.














Ik heb inmiddels het huiswerk van de vorige BB ook af. Een trui voor Geesje gecombineerd met een steek uit de Eutropia. Ook het rokje is een steek uit de Eutropia.










Het mooiste eraan is de wol, handgeverfde merino van Europese schapen geverfd door Loret.










Tot besluit nog een krantenartikel in het Noord Hollands Dagblad over het weekend in het Huis van Hilde.