zondag 1 mei 2016

breidagen met een weekje Frankrijk

Op 23 en 24 april waren de Brei- en Haakdagen in Rijswijk. Voordat ik een week naar Frankrijk ging ben ik er langs geweest.


Ik heb het boek 45 manieren om op te zetten en af te kanten gekocht en..............

mee gedaan met de garenproeverij. Je kreeg een heleboel nieuwe soorten garen en ik ben later gaan kijken wat het allemaal was.











Dit patroon van Anna Maltz kon ik niet laten liggen........ leuke klus voor van de winter!
Na de beurs naar Noord Frankrijk gereden. Ik slaap dan altijd in La Correrie, een mooie B&B.
's Avonds zitten kletsen met Anne, de eigenaresse van de B&B onder het genot van een glaasje wijn.

Eenmaal op mijn kamer mijn schatten gaan bekijken. Ik had een pakketje lace-garen van Loret gekocht. Samen met een rondbreinaald nummer  1.
Maanden geleden een patroon geplukt van facebook wat ik zo graag wilde maken. Een mitane van kantbreiwerk, ik had dat nog nooit gedaan.



Een echt proeflapje van mijn eerste kantbreiwerk!


De volgende dag deel 2 van de reis en op naar de Jura. 

 

En wat heb ik het er weer goed gehad! Daarbij konden wij daar de hele dag buiten zijn terwijl het hier berekoud was. Ik ben een echte bofkont.

Met de trekker 2 velden gemaaid en helemaal aan het andere eind van het land zijn we begonnen met het weghalen van bramenstruiken en andere niet gewenste planten. De een snoeien rondom de bomen en de ander met de maaier van de trekker erover heen. Wat een heerlijk werk en het weer werkte ook zo mee!






En na een dag werken op het land 's avonds heerlijk eten meteen wijntje erbij. Na het eten nog even breien. ik was nog doorgegaan met de planned pooling . Hieronder het resultaat.
Kaatje heeft een goed onderkomen gekregen in Frankrijk en ze krijgt er een zusje bij .......een ballerina. De dames willen het  graag leren hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Maar ja, dat leer je niet even in een week.