vrijdag 21 oktober 2016

Brei- en Haakdagen Zwolle 2016

Vanmorgen vroeg uit de veren, eerst Ada opgehaald en daarna Lieneke. Met een auto vol om even over 8.30 vanuit Gouda op weg naar Zwolle. Dikke mist en GEEN FILE.

Wij kwamen dus op tijd voor de garenproeverij die gegeven werd door Rita Huyink. Een betere juf kun je je niet wensen.

Allerlei prachtige wolletjes kwamen voorbij en wat doen de leveranciers hun best om het zo mooi mogelijk te presenteren.



Wij begonnen met lontwol waarmee wij gingen breien. Dat idee had ik al vaker gedaan het was mooie merino van Villa Hendrikje
Vervolgens kwamen er strengetjes van Yarnz, Knitted Knots ( rauma), Kiwi lace en silky lanamania van Eucalypta, Eco fusion en supertwist van Yarnz, Merino en lace van Loret Karman en tot een bolletje gewonden door Seva en Nicolien ( bedankt dames, jullie zijn onbetaalbaar), Draadkrachtig bracht wol van yak/ merino/zijde op een schattig klein klosje, Great British Wool bracht hampshire down. Batts en Threads bolletjes Jamison/Smith en Lang yarns.  Een topper,  de Amore wol verkrijgbaar bij Trollenwol en Wolhuis. Dat is wol gerecycled van kleding, zo zacht en zo mooi!




Daarna zijn wij de kramen gaan bezoeken, Ada zocht sokkenwol en shetlandwol, verf en nog wat andere wolartikelen...... Ik had een boodschappenlijst gemaakt.



Lace en naalden 1, 1.5 van Hiya Hiya bij Loret Karman en verf bij Stof tot verven .







De kleur lace kon ik niet vinden bij Loret dus bij Stof tot Verven niet alleen verf gekocht maar ook lace garen die ik zelf ga verven. Daarbij een flesje Eucelan.










Mijn portemonne was toen leeg en na het eten gingen wij naar de workshop van Jan Herman Lamers over de slipstitsh. Maar daarover morgen meer. 













Rita gaf ons de aankondiging van de nieuwe school van Loret Karman en Rita Huyink. 


 Daar wil ik echt wel naar toe. Maar nu eerst uitrusten op mijn bank en een heel klein beetje breien.