vrijdag 18 november 2016

Het is me gelukt!







Ik was al zo vaak opnieuw begonnen en iedere keer maar weer proberen. Maar er zijn  patronen die zo mooi zijn dat je toch ermee bezig blijft. Met veel trots kan ik ook deze foto op mijn blog zetten. 
















Ik probeerde het iedere keer met naald 1.2 en het prachtige lace garen van Loret Karman. Ada had het vorige week gebreid met de sokkenwol van Loret op naald 2,5 en geconstateerd dat er niks mis was met het patroon. Ik heb nu dus hetzelfde gedaan en het ging helemaal prima.

















Door een ongelukje was mijn mooie trui een mini-tje geworden, lekker spinnen en aan niks anders denken. Gewoon hard door werken en even later breien. Dit is een merino 19 micron.
Mijn nieuwe trui is dus al klaar. Wat dikkere draad geworden maar heerlijk warm. Ik ben er weer helemaal blij mee, het is zo'n leuk model.


















Vandaag was mijn man klusjesman en heeft mijn winterbanden onder mijn auto gelegd, de wasmachinekraan gemaakt en mijn schuurdeur gemaakt, in ruil daarvoor heb ik de gaten in zijn handschoenen gestopt. Hij vroeg zich toch echt af of ik geen zwart stopgaren had...............
Ik heb hem uitgelegd dat dit visible mending is, maar ik vrees dat de boodschap niet over is gekomen.























Ik wil weer een pop gaan breien maar dan een combi van de pop van Carlos en Arne en die van "Zij Maakt Het". Wat ik dus nu wel geleerd heb is het feit dat ik deze mengeling van patronen niet meteen in een lace garen moet gaan doen. Ik brei een pop vaak met regia 4-draads en op internet gezien dat de Echt -Studio deze garens heeft. Gisteren in deze winkel geweest en wat een top winkel. Ze hebben veel katoen en veel WOL. Let wel WOL en geen acryl. Dat hebben ze ook, maar daar kan ik niks mee.
Ik kwam daar dus deze prachtige baby alpaca met zijde tegen in een geschikte kleur. Dus, gauw weer gaan breien........




De Echt-studio is  in de  Prins Hendrikstraat 99 te Alphen aan de Rijn.