vrijdag 25 november 2016

Vrijdagmiddag, breierij bij Mariët

Vanmiddag met Ada zitten breien. Zij was met haar prachtige sjaal bezig in een hele speciale steek. Komt eerdaags op mijn blog. 
Het materiaal? De wolletjes van Loret natuurlijk! 
De kleur? Vele kleurennuances, kan ook niet anders als je dit materiaal gebruikt.







Wat heb ik gedaan?

Nou, deze week mijn mitanes geverfd omdat ik materiaal tekort was gekomen. Ze zijn nu donker groen en ik vind het mooi.













En derde tas aan het breien.......... wat is dit toch leuk om te doen. Alle resten van de wolletjes van Loret. Alle bolletjes van de garenproeverijen en restjes van de sokkenwol die ik nog had liggen. Het is mijn laatste stel tassenhengels, maar ik ga op zoek naar nieuwe. 









En verder gegaan met Jutta, de pop van "zijmaakthet" Ik ben dus begonnen met het hoofd van Carlos en Arne, nou ja, ik bedoel dat ik het poppenpatroon van hun gebruikt hebt voor het hoofd. Daarna ben ik het patroon gevolgd van ''zijmaakt het'' . Dus het lichaam naar beneden gebreid. 

Ik heb een beetje spijt van het materiaal en als deze klaar is , ga ik er eerst een breien in de sokkenwol die ik altijd gebruik. Ik vind dat je de verkorte toeren te duidelijk ziet en dat is niet mooi.












Ik heb een proeflap gebreid van de wol van Helen. Het breit prachtig op en het middelste gedeelte heeft mijn voorkeur.












Ik was mijn zoekgeraakte zakje met verfstoffen tegen gekomen, en het is roze. Wij wilden wel weten wat voor roze.......... dus vanmiddag ook nog even geverfd. Met dit als resultaat. Wat zullen mijn kleindochters blij zijn met dit resultaat, of ik dat ben?????????









Ik ben een zilveren armband verloren, heel verdrietig en als troost maar een bos bloemen op mijn tafel gezet. Prachtige herfstkleuren wat helemaal past bij de temperatuur buiten.