zondag 15 juli 2018

Steeking




Mijn vorige post over het verven van Waadfilt-wol heeft nogal wat consequenties gehad, niet alleen wat betreft het aanbod om deze wol te verven maar ook wat betreft het bezoekersaantal! Toch jammer dat er een paar mensen waren die dit soort initiatieven niet op prijs stelden. Gelukkig waren er meer mensen die het initiatief toejuichten.




Vandaag nodigde Frouckje mij uit om de twice-knit-knitting steek uit te komen proberen. Nou, zo'n aanbod neem je natuurlijk altijd aan!













Ik had dan wel geen idee wat het inhield , maar ik wist wel dat Frouckje prachtig en zeer kunstig breiwerk aflevert.










Ik was alleen een beetje in de war ( mag na 2 hersenoperaties en nog wat andere complicaties) en kwam 2 uur te vroeg bij haar. Het gevolg was dat wij samen haar hond Louis hebben uitgelaten en ik de buurt heb gezien. Ik wist niet dat dit bestond in Amsterdam!










Ik ga hier helemaal niet beschrijven wat twice knit knitting is, maar ik wil wel even kwijt dat het een hele mooie en makkelijke manier is om een steekrand te maken. Wat is een ''steekrand"? Dat is het stuk breiwerk dat je doormidden knipt als je je vest/trui/jurk in de rondte hebt gebreid. 
Dan moet je vaak allemaal handelingen doen om de steken niet verloren te laten gaan om de boel netjes af te kunnen werken.
Bij deze methode valt dat allemaal zo mee dat ik erover ga denken om zo'n vest/trui/jurk te gaan breien! 



Er bestaat een sumier boekje over van Lee Gilchrist, en Frouckje heeft deze stekenmethode zo verbouwd dat het , niet alleen een bruikbaar geheel is , maar ook een mooi geheel wordt. Ik schreef dat ik dat niet ga beschrijven, maar eigenlijk kan ik dat ook niet.










Frouckje heeft deze steek goed doordacht en een bruikbare oplossing gevonden voor het "steeken"
Wij waren de proefpersonen om te kijken of alles wat zij vertelde goed overkwam. Zij heeft namelijk verschillende ontwerpen gemaakt met de steken uit de Eutropia . Hou haar in de gaten.

Hiernaast zien jullie het lapje dat doormidden is geknipt , gewoon , hup schaar erin!

De clou is dat zij nog een mooiere methode heeft gevonden!