zondag 5 augustus 2018

Ferrotopia






De zomerweek van de Amsterdamse Steek is dit jaar in Ferrotopia. Dat ligt op het NDSM terrein in Amsterdam. 

Vandaag was de 1e dag en Loret begon met een Broodje Breien. Ada en Helen gingen niet mee dus alleen er naar toe. Heerlijk rustig op de weg en met deze temperaturen is het ook wat lekkerder om alleen in een Alto te zitten. 










Ferrotopia is het werkterrein van Joep van Lieshout, een kunstenaar die met metalen werkt en hele aparte stellages maakt. Je kunt het mooi vinden, je kunt aanstootgevend vinden, ik moet er even een nacht over slapen.





Een madonna met kind op haar arm en een bijl in haar andere hand; moederkloek om haar kind te beschermen? Wel heftig met een bijl.......
Maar over Joep van Lieshout morgen meer.





Wij kwamen om te breien en hoe de verbinding tussen een ''pi-sjaal'' en van Lieshout werd gemaakt , weet ik niet meer. Mijn gehoor laat me in zulke situaties wel in de steek!












Pi is de verhouding tussen omtrek en deel van de diameter van een cirkel. Een ''pi-sjaal'' is een halve cirkel en ontworpen door Elisabeth Zimmerman, dezelfde die ook een schema heeft gemaakt voor het breien van een trui. 












Het geheim van de smit ga ik niet vertellen, dan moeten jullie naar de cursus komen. 






Wij kregen , geheel in de levenstrant van meneer van Lieshout een bolletje van een restant wol. Breien zorgt voor het minste afval en dat moeten wij zo houden. 











Al gauw werd het wat stiller en zat iedereen te breien en te tellen.









Ik heb hem vanmiddag in de tuin afgemaakt.



















Als ik in de stad ben geweest vind ik het altijd heerlijk om in mijn tuin te zitten, tussen plantjes en onder de parasol. 










Heerlijk rustig is het hier. 






















Ik ben geboren in de stad maar ben al heel lang geleden verhuisd naar een dorp. Ik ben geen shopper en hou niet van drukte. Ik ben zelf al druk genoeg en kan die enorme herrie van de stad er echt niet bij hebben. Als ik in Amsterdam ben geweest ga ik altijd even de polder in om tot rust te komen. Weg van de auto's en de stank.