zondag 4 november 2018

Voorbereidingen workshop mini's breien deel 3







Ik loop een beetje te jokken want ik heb ook 700 gram  merino voor een trui geverfd!






En 1000 gram voor zowel de workshop als voor de verkoop.


















Gisterochtend eerst de dames van de www.liefsfabriek.nl gaan feliciteren met hun halfjaarlijkse verjaardag. Een lekker stuk fietsen langs mooie tuinderijen, eenmaal in Hazerswoude kregen wij een lekkere kop koffie zodat wij ook weer terug konden fietsen. 











Ik ben helemaal vergeten om foto's te maken , jullie moeten mij maar geloven. Kijk maar op www.liefsfabriek.nl en daar vinden jullie alles.













 Ik had het een beetje verkeerd ingeschat, ik kon namelijk de pan niet meer optillen en moest ik alles op hoogte zien te regelen. Roeren , temperatuur in de gaten houden en  vervolgens af laten koelen.  
Maar het is gelukt en hoe! 










Vandaag waren de strengen droog en kon ik bolletjes gaan maken, tussendoor andere wol in de magnetron. Of was het wol voorbereiden voor de magnetron en tussendoor bolletjes draaien? 


















In ieder geval is het resultaat helemaal naar mijn planning gelopen en ik heb ze net in de badkamer gehangen om verder te drogen.


De strengen bestonden voor 60% uit alpaca en 40 % merino, ik was voorbereid op het feit dat de kleur anders kon uitvallen. Alpaca verft moeilijk , volgende keer wil ik weer helemaal merino. Ik vind dat het mooiste en het fijnste om te verven en te breien.