vrijdag 6 april 2018

Rokje voor Geesje, m.a.w. een minirok die je ook in het groot kunt breien.





Oh, wat was het weer lekker rustig op de weg. Ada en ik hadden elkaar 2 weken niet gezien, dus er was heel wat te bespreken.


Auto zowat voor de deur geparkeerd, het is ''zondag' dus geen parkeergeld!












Het Broodje breien begon met een overpeinzing wat Pasen voor jou betekent. Nou daar wil ik wel wat over vertellen. Pasen betekent voor mij:
samenzijn met familie
samen naar de kerk ( vooral de nachtmis)
samen een paasontbijt
samen  je nieuwe zomerkleren laten zien
samen de dag in harmonie doorbrengen.





Wat is er daar van over? Ik kom uit een groot gezin, vooral mijn vader was een echt familiemens. Mijn moeder kwam ook uit een groot gezin en had dat minder. Maar, een ding stond vast: op 1e Paasdag aten wij allemaal thuis. Geen discussie over mogelijk. Mijn moeder kookte grote hoeveelheden, echt grote hoeveelheden zoals wij dat nu niet meer kennen.
Tijdens dit Broodje Breien praatte wij over geloven, gebruiken, tradities en de situatie in de wereld. Mijn ouders hadden een ding heel hoog in hun vaandel: Hoe zorgen wij ervoor dat onze kinderen hun dromen kunnen waarmaken. Daar zijn ze in geslaagd. Wij zijn opgevoed in een R.K. gezin waarin je jezelf mocht zijn, andere geloven mocht onderzoeken/ervaren en er een mening over hebben.






Een herinnering : als puber van 16/17 jaar kwam ik thuis op mijn mobylette met mijn vriendin , beide in minirok. ( eigenlijk meer een klein stukkie stof over je heupen) . Wij komen binnen en daar zitten een heleboel prachtige jonge gozers van net in de 20. Oh, jee.....Kerels van Egypte, Israel, Ierland, Wales en mijn broer , die zat toen op een internationale kostschool in Wales. Zijn vrienden waren langs gekomen met de bedoeling van gratis maaltijden en gratis overnachting. De 6-daagse oorlog was net achter de rug. In Belfast was het iedere dag hommelles, maar in huize Cools zat iedereen bij elkaar alsof er niks aan de hand was. Mijn ouders wilde ook niet dat er iets aan de hand was.......
Mijn moeder vroeg: eten jullie mee? Zij deed gewoon wat meer groente/aardappels/vlees in de pan en iedereen kon aanschuiven. Niemand vroeg ook wat voor vlees het was........
Blijven jullie slapen?: mijn broer rolde wat geïmproviseerde bedden uit en klaar.
Mijn vader: Doe je deur vannacht maar dicht..... als er wat is kom dan meteen naar ons toe!






Hoe mooi, vooral de tolerantie en verdraagzaamheid die ik heb meegekregen. Respecteer iedereen zoals hij is. En die punt erachter is echt heeeeeel groot.











De paus zei altijd: 2 geloven op een kussen, daar zit de duivel tussen. Mijn ouders waren het daar niet mee eens. Zij zeiden: doe maar gewoon, gek doen we toch allemaal, op zijn tijd.







Maar verder over het Broodje breien: Alle Geesjes kwamen weer boven water, ik had mijn nieuwe Geesje ook bij mij. Ik vroeg mij af of de emailen wel bij Loret aangekomen waren, ik had tenslotte veel tijd erin gestoken en niks meer van haar gehoord.
Wij gingen plooien breien zodat Geesje een plooirokje aan kon. Er werden allelei manieren van plooien breien besproken en natuurlijk kregen wij een uitgebreide hand-out hierover.






Ons bolletje wol zat nu in een glazen ei verpakt, daar ga ik wat leuks mee doen! Volgend jaar met Pasen, misschien wel weer oude herinneringen ophalen.........














Ik ben dus gaan breien, je kon kiezen uit 2 kleuren. Oh, dat was al moeilijk. Heb voor de rode kleur gekozen. Waarom? tja, weet ik niet......

Dit is het resultaat. Een rokje met bijpassend truitje. Samen met de combi van Zijmaakthet/AC in jurkje van A/C!






Omdat ik nog heel erg bezig ben met mijn oude steken heb ik ook nog een ander rokje gebreid. Daar moet nog een truitje boven. Krijgen jullie later te zien.


Ik heb inmiddels al heel wat kleren voor Geesje/Keito/AC en heb maar een koffer gekocht...... bij Xenos voor € 1,99!!!!!!!









Vanmorgen waren de geblockte kleren droog en kreeg deze pop haar nieuwe trui ook aan. Korte rokjesdag in de zon.