vrijdag 20 juli 2018

Geertje uit Zoeterwoude





Nog nooit geblogd over Geertje. Maar Geertje is DE geitenboerderij , gelegen in Zoeterwoude aan de Geerweg. Ik ga er met de schoolvakanties minstens 1 keer naar toe, met mijn meisjes........ 

Ze kunnen daar paardrijden en er worden ook vaak  leuke kinderminiworkshops gegeven. De geitjes kun je een flesje melk geven en aan de grotere geiten kun je brokjes geven. Je mag in de stallen en kunt alle dieren knuffelen. En , niet vergeten, bootje varen en in de speeltuin spelen. 









Deze keer werd er een schaap/paard/konijn/ haas of wat je er ook in zag, gevilt. 

De mevrouw die dit verzorgt is top. Zij legt alles heel goed uit en de kinderen genieten, althans mijn kleinkinderen zeer zeker. 

Je kon op 2 manieren een beestje maken, een door te prikken met een speciale viltpriknaald ( voor de grotere kinderen) en een door tuitenragers te omwikkelen met schapenwol. Zij prikte dit later vast. 

Maar de wol werd eerst door de kaardenmolen gehaald en ieder kind kreeg een ''broodje''.



Wij zijn zeker een uur bezig geweest, oren en ogen kregen nog een apart kleurtje, het moet er tenslotte mooi uit zien. Ik heb wel foto's van het eindresultaat, maar daarop zijn mijn kleindochters duidelijk te zien. Ik plaats geen foto's van mijn kleinkinderen op internet. 

Mijn meisjes waren zo moe van de ochtend , dat ze op de terugweg heerlijk een half uurtje geslapen hebben. 





Deze week ben ik begonnen met de schering draaien voor de algenzijde die ik van Valery heb gekregen. Ik haspel wild , dik 3 meter lang en 12 draden per centimeter. Ik ben op 1/3!










In de avond ben ik begonnen met mijn nieuwe breirol. De steken die ik met de waadfilt-wol gebreid heb, ( zie vorig blog) heb ik nu in dunne merinowol gebreid. Het patroon komt dan veel mooier uit. En deze mooie merino breit veel lekkerder dan die harde Hollandse schapenwol. Ik koop dit in  Duitsland en de prijs is erg aantrekkelijk! 













Van de week kwam ik dit tegeltje weer tegen, gekregen na mijn tentoonstelling in het tegelmuseum. Ik denkt dat ik zo'n reeks ga verven met mijn merino. Eronder staan de materialen om de tegel een kleur te geven. Ik doe dit gewoon met mijn pigmenten van www.stoftotverven.nl en colortex.