zaterdag 25 juni 2016

Breierij en van alles en nog wat

Van de week kwam Ada met het bericht dat er 2 dames van de Weefkring Gouda ook graag wekelijks willen breien in een groep (je) . Gisterenmiddag kamen ze dus. Helaas moest Ada plots ergens anders naar toe , dus wij hebben met ons 3-en heerlijk zitten breien. Een van deze dames beheerst de techniek om prachtig traditioneel breiwerk te maken. Als Loret hier geweest was........................
De volgende keer als ze hier is zal ik vragen of ik haar voornaam mag noemen en een foto mag maken van dit werk. Als ik er aan denk word ik weer helemaal enthousiast.

Ik ben verder gegaan met mijn soyokaze en jawel, gisteravond de laatste steken er aan gebreid. 







Hij moet nog geblockt worden!















Ik had , geloof ik , 600 gram gesponnen. Ik heb bijna 200 gram over!

Nog maar even nadenken wat ik ermee ga doen.



Gisteravond nog even het proeflapje van de witte wol geblockt. Dan kan ik met de volgende trui beginnen. Er moet tenslotte hard gewerkt worden.


Afgelopen zondag ben ik naar de Textielmarkt in Warmond geweest. Dat is altijd een feestje. In de galerie een prachtige tentoonstelling .





  Lieneke was er ook, samen met Anne Cool. Zij is de schrijfster van de boekjes Wild van Vilt. Leuk om haar in levende lijve te zien.















Zij hadden een hele leuke kraam en natuurlijk bij Anne wat gevilte engelse drop gekocht.
Bij Lienenke deze prachtige chubutwol gekocht. Ik heb op google opgezocht wat voor schaap het was. Het is een soort zuid-amerikaanse merino. Super zacht.







De streng in tweeën gedeeld en gaan spinnen. De helft is klaar!






Mijn nieuwe naaimachine wordt aardig veel gebruikt, voor......................de prinsessenrokjes van mijn jongste kleindochter. Zij wil altijd rokjes aan waarin zij kan dansen. Ha, ha op K3