maandag 15 februari 2021

Afscheid van het schaatsen



Afgelopen week was het echt winterweer. Heel Nederland op zijn kop omdat er eerst een pak sneeuw viel en daarna alle sloten en meren dicht vroren. Iedereen kreeg de schaatskoorts, dat was zo lekker na al dat covid gedoe!

Ik heb ook geschaatst en waardig met mijn kleindochter afscheid genomen van mijn schaatscarrière. Zij gaat nu verder op mijn noren en de volgende dag kreeg ik al een filmpje waarin ze zo weg rijdt op die dingen. Kinderen leren dat zo gemakkelijk. Ik hoop dat ze er vele kilometers mee kan rijden. 




Ik heb vorige week wol besteld bij het Koperdraadje en ben daar meteen mee gaan breien. Er zat een patroon van Tincanknits bij. Dat gebruik ik niet , ik wil een trui met een verdiepte hals . 



Ik heb een patroon van Petite Knit gekocht en het gaat prima. Het materiaal breit heerlijk en het is super zacht. Gisteravond bij de afsplitsing van de mouwen gekomen.



Ik ben ook nog bezig geweest met borduren en heb een ''doodle'' gemaakt. Eigenlijk naar aanleiding van een moodboard waardoor ik helemaal tot rust kom.





Zoals jullie weten heb ik jaren geleden die dasjes geweven waarover ik een email kreeg. De Ariadne waarin het patroon stond is gevonden en er wordt nu hard gewerkt. 









Ik kreeg een echte authentieke gehaakte ( die werden net na de 50-er jaren op deze manier zo gemaakt) uit Volendam te leen en jullie kunnen de foto's zien. Het weven op een plank is een oudere methode. Iedere rand vertegenwoordigd een levensfase en werd dan ook aan de buitenkant gedragen. 



In Friesland hebben een paar dames de wol van een Friese kudde zelf hebben verwerkt. Dat werd altijd voor een habbekrats naar China gestuurd en is eigenlijk zonde.

In dit boekje kun je lezen hoe dat in zijn werking is gegaan en op hun website: 

www.pleed.nl kun je ook allerlei bijzonderheden lezen.