maandag 26 maart 2018

Oh, die poppen..........

Jullie kunnen je misschien nog herinneren dat wij bij het Broodje Breien in december een patroon van een pop kregen, genaamd Geesje. Wij moesten testbreien en met ons 4-en ( Ada, Valery, Helen en ik ) zijn wij daar heel intensief mee bezig geweest. 

De volgende Broodjes gingen over de aankleding van deze pop,  een ''hap'' en een trui. 

Afgelopen donderdag kreeg ik een email om het hernieuwde patroon van Geesje door te lezen of er nog fouten in zaten. Ik las dat er veel veranderd was. Dan heeft lezen geen zin, dan moet je hem breien. 





Zo gezegd , zo gedaan....... eerst wol geverfd. Toen deze droog was meteen gaan breien. Het begin zag er veelbelovend uit. 
















De onderpartij is een goede verandering, ik zou nog een accentje voor de knie gegeven hebben.



De taille en de borstenpartij zijn ook goed. Een goed idee om de borsten beter te krijgen.








Maar toen kwam de schoudernaad. Je bent zo druk bezig met breien en uitzoeken en nakijken van het patroon dat ........ ja juist, je vergeet op te vullen.












Dus mensen, het staat nauwelijks vermeld , maar vul tijdig op. En vul goed op. Als je het te laat doet krijg je klonters en kun je er niet meer bij.















De schoudernaad moet je dicht naaien, een oplossing waar ik niet voor kies, maar ja, testen is testen.














Ik heb geprobeerd om de boel nog goed te vullen en ben doorgegaan met breien.

Toen kwam de kin, leuk idee maar hij zit te laag.








Daarna de neus en ogen, bekend patroon! En het hoofd verder afgebreid.












Ik vertel expres niet hoe zij een borsten- en kin oplossing heeft gemaakt, het patroon komt eerdaags in de verkoop en dan kunnen jullie het zelf uit proberen.














Vanmorgen las ik de krant, ik weet niet wat jullie ervan vinden. Maar er zijn mensen wiens hele leven met de hele wereld gedeeld moet worden. Ik heb, nadat ik de haren erop heb gedaan, Geesje 2 om een paal gevouwen en daar een foto van gemaakt. Een broek heeft ze niet aan, dat is alleen maar een gedoe voor meneer............