zaterdag 18 januari 2020

Breiclub




Iedere woensdagmorgen ga ik naar Alphen om met andere breiers te breien. 



In maart begon Henriette in het Schoutenhuis met deze breiclub en een paar maanden later moesten wij al naar een grotere ruimte.
Momenteel zitten wij in de St. Josef, een ruimte in een voormalig bejaardencentrum. Het aantal leden is gestegen naar zo'n 20 personen en hebben jullie enig idee hoeveel decibel deze 20 dames veroorzaken?









Henriette is oprichter.


Ook op breigebied gebeurt er heel wat:
Dit jaar startte ze het project ''Breirol '' op. Naar aanleiding van een praatje van mij over mijn rollen en omdat ze het breiniveau wil opkrikken wordt er nu een rol gebreid uit de Breibijbel.
Ook de gevorderde breiers doen mee, alleen komen er dan andere patronen in de rol.











Afgelopen vrijdag hebben wij met een paar leden zakken/tassen/dozen met acryl, wol, katoen gesorteerd en in pakketten gedaan. Een deel voor de verkoop en een deel voor eigen gebruik. 













Ik brei gewoon rustig door, ook weer een nieuwe breirol, een muts met de wol uit Estland, een paar wanten uit het boek over Estland. Dit is natuurlijk ter voorbereiding van de vakantie in september. 























En, ik heb weer een geweldig oud breiboek gescoord. Het is altijd weer spannend en als je wat tegenkomt en de koop overeenkomt , ben ik altijd weer zo blij.
















De modellen die erin staan en vooral de beschrijving van de patronen. Het T.R.C. heeft nieuwe plannen op breigebied en deze boeken helpen erbij om een mooie tentoonstelling te maken.














Vorige week kreeg ik een heerlijke High Tea van mijn wandelvriendin en daar kwamen wij in een winkel deze bloemenvaas tegen. Helemaal top. toch!