maandag 25 juni 2018

Draadjes , draadjes en nog een draadjes



Deze week weer druk geweest met de Oude Steek. Soms kom je er niet achter hoe ze vroeger de steek hebben gemaakt, de andere keer brei je het zo na van de foto. Er is er een die ik een paar weken heb laten rusten totdat er opeens een idee kwam en ja hoor, toen lukte hij wel. Ik mag over deze patronen niet bloggen, jullie zullen er nog wel over horen. 




Tussendoor doe ik ook nog wel andere dingen, zoals een kilo BFL lontwol verven voor Ada. Kan ze heerlijk spinnen voor de Zen!











Ik ben ook weer aan het wandelen geslagen, iedere dag tussen de 5000- 7000 stappen. Heerlijk en dan komen de ideeën zo mijn hoofd binnenwandelen. Afgelopen zaterdag met mijn wandelmaatje naar Stolwijk waar ook een rommelmarkt was. Helemaal geïnspireerd door Coby kwam ik met deze vaas en breiboekje thuis. 























Op zo'n wandeling kwam ik ook een wolwinkel tegen die de moed heeft opgegeven. Ze stoppen ermee. 






Ik moet eerlijk toegeven dat ze nooit een spectaculair aanbod hadden, maar het is toch jammer. Moet je dan de schuld leggen bij internet? Als je daar iets besteld heb je altijd verzendkosten......
Ik sta ook in dubio of ik wel weer marktjes wil gaan doen. Ik zoek de reden van een dalende omzet wel bij mijzelf, maar heb daar nog geen oplossing voor. Ik heb er in ieder geval deze mohair bollen gekocht omdat ik wist dat ik daar passende lace-garens van Loret Karman bij had en ik kan zelf altijd wel wat merino erbij verven....






Omdat ik weer alles mag ben ik begonnen met een prachtige oude linnen lap te bewerken over mijn avonturen van afgelopen jaar en ook van de afgelopen maand mei. 








En voor de rust-uurtjes een makkelijk breiwerkje, gewoon recht/averecht en een art-yarn draad verwerken. Heerlijk werk, deze is merino, weegt 210 gram mag dus voor € 31,50 de deur uit.







Ik durf nog geen 850 kilometer te rijden , daarom stuurt mijn zus mij vaak foto's over Louhans in Frankrijk waar zij wonen. Als ik deze zonsondergang zie heb ik wel weer zin.........