dinsdag 7 juni 2016

Broodje breien, juni 2016

Vivid blanket was deze keer het onderwerp. In het vierkant gebreide kantachtige lapjes waarvan je later een deken kunt maken. 







Het begon met de opzet, de pinhole cast-on. Dan krijg je een mooi beginnetje in het midden. Daarna gaan breien volgens het patroon.














Maar Loret had meer voor ons in petto. We gingen verschillende manieren van meerderen oefenen. Met een ander bolletje moesten wij deze oefening gaan doen. En ...........wat een verschil!




Het gaat erom hoe je de steek afhaalt en hoe je de draad houdt bij het afhalen.  Er staan filmpjes en teksten op internet en wij kregen een heel stel ''links'' waarmee wij dat kunnen opzoeken en uitvoeren.



De resultaten:




Mijn vierkantjes, gisteravond netjes geblockt






Wij kregen ook een paar links over Margaret Radcliffe. De schrijfster van het boek The knownledgeable knitter. Zij heeft ook een boek geschreven over rondbreien,  een aanrader.
Dit is haar patroon voor vaatdoekjes, uitgevoerd in een wolletje van Loret















Dit is nog een restant van de planned pooling Hier zijn de kleuren afgewisseld in verschillende kleuren en steken gebreid. Het lijkt een beetje op het breien met de art-yarns. Dan schieten de koontjes ook naar buiten!