maandag 4 december 2017

Broodje Breien........ december 2017







Vanmorgen gingen Ada en ik alweer naar de laatste Broodje breien van dit jaar. Ons maandelijkse uitje dat wij voor geen goud willen missen. En, deze keer konden wij gewoon doorrijden. Nauwelijks file, wat een luxe.













Loret had al met veel berichten op facebook iedereen behoorlijk nieuwsgierig gemaakt. Oh ja, Sinterklaas en Piet waren ook bij Loret in de weer geweest, volgens Loret een jaarlijkse traditie geworden. En hoe je ook tegen Sinterklaas en ( zwarte ) Piet aankijkt, voor mij waren/zijn en zullen het altijd verklede/geschminkte mensen blijven die even iedereen de ellende laten vergeten en gewoon met een rotsmoes ervoor zorgen dat iedereen door middel van een rijm zijn ei even positief kwijt kan.




En , Loret had een positief verhaal. Het bestaat uit 2 delen.........












Omdat er een discussie ontstond over ''geheimhouding  tot de laatste Broodje breien " ga ik hier deel een vertellen.













Na alle informatie die wij dit jaar over kleur en het gebruik hiervan hebben gekregen , kregen wij nu allerlei informatie over de verbinding en verwerking van kleuren, met name de kleur van ons lichaam. Loret is dus dagen, nou weken bezig geweest om lichaamskleur te verven. Kijk maar in de spiegel, hoeveel kleuren heeft je eigen huid, laat staan de kleur van de huid van die 15 miljard mensen!


Zij had een prachtig pakket gemaakt van een merino uit Duitsland die daar ook in een familiebedrijf gesponnen  is. Het is heerlijke zacht wol die niet kriebelt.
Gegevens: 19 micron/30 gram/125 meter  voor € 6






Iedereen mocht een kleur uitkiezen en dit bolletje meteen in zijn tas stoppen. Wij gingen met deze wol in de ecru kleur een proeflap maken. Alle steken die voor het project van deze maand nodig zijn gingen wij hierop oefenen.








Het gaat om : minderen en meerderen, short rows en kleur inbreien ( intarsia)
De meerderingen: m1r en m1l    : kijk op de filmpjes van VeryPink knit op you-tube, lifted increase.
De minderingen : ook verschillende soorten, welke heeft de ontwerpster gekozen? Kijk op VeryPinkKnit
De German short rows: gewoon short rows zonder moeilijk doen. Ook daar heeft Very Pink Knit een goed filmpje van.
Ik heb er echt geen financiële belangen erbij , maar ik gebruik alleen de filmpjes van deze Amerikaanse dame. Duidelijk, recht toe recht aan en geen oeverloos geklets.

Het voorbeeld hiernaast is van Loret. 






De voorbeelden hieronder zijn van mij.







Wij hebben allemaal een deel 2 van Loret gekregen, dat zal ik niet verklappen. Ik vind dat jammer.  Els Koppenol , de ontwerpster, heeft alle eer verdiend en het lijkt mij heel leuk om iedere dag op facebook allerlei foto's hiervan te zien. Misschien zal ik in mijn volgende blog hierover gaan schrijven.


Een dezer dagen hebben er 30.000 mensen op mijn blog gekeken. Ik vind dat toch wel een mijlpaal. Ik kan niet zien wie dat is geweest, wel van waaruit er is ingelogd.