zondag 30 juli 2017

Broodje Breien juli2017, Karl Blossveldt

Vandaag voor de eerste keer op de zondag naar het broodje breien. En dat is mij prima bevallen. Heerlijk rustig er naar toe, geen file en zo. Ik hoefde ook niet ieder uur de parkeermeter te vernieuwen. Er is wel een heel groot minpunt, ik moest nu de broodjes van bekendste bakker van Amsterdam missen.




Om 11 uur startte Loret met het onderwerp van juli 2017: Inspiratie natuur, n.a.v. Karl Blossveldt

.





Informatie over Karl Blossveldt kun je vinden op google, wij gingen aan de slag met een manier van ontwerpen en als je daarvoor de natuur gebruikt  moet je heel snel handelen omdat de natuur ieder uur verandert. Vandaar dat Karl foto's maakte die hij gebruikte voor dit doel.







Wij gaan dus aan de slag met 3 foto's die je mocht uitzoeken uit een grote stapel. Wat zijn je eerste ingevingen bij een van deze 3 foto's, wat gebruik je als inspiratiebron, hoe denk je die inspiratiebron te gaan gebruiken.
B.v: kleurbreien, hoe ga ik de kleuren gebruiken? Verloop, of juist geen verloop. Contrasterend of                                  juist niet?
       structuur/textuur: welke techniek/steken. Dit ook i.v.m. eventuele diepte in je werk.
       vormen:        welke vormen neem je over van de foto en welke niet. Hoe krijg je eventuele                                       beweging in je werk.





Wij werden naar buiten gestuurd om de stadse natuur te beleven, even verderop stonden afvalcontainers met rondvliegende meeuwen en zo. De lucht en het gekrijs waren niet zo aantrekkelijk. Het grasveld rondom de uitgang wel. Daar plukte ik een prachtige paardenbloem.



















Maar wat ga ik met al deze onderzoeken doen? Allerlei handgeverfde ruwe schapenwol werd uit de plastiek zakken gehaald en wij konden ons gang gaan. Ik heb ook iets bij elkaar gezocht , maar of dat het gaat worden?
















Dit is het werk van mijn buurvrouw.

















Ik heb mijzelf afgelopen vrijdag getrakteerd op een prachtige bos bloemen met een hele grote zonnebloem erin. Zonnebloemen doen mij denken aan mijn vader, zijn laatste schilderij ging hier over. Ik denk dat ik daar wat mee ga doen. Vindt Loret vast ook goed!







In de napraatronde werden er nog verschillende kunstwerken getoond over de cursus in Hoorn. An van/uit Gent had een prachtig breiwerk gemaakt. Maar er gingen meerder juweeltjes rond.















Deze is van Maud Hoegen








Ada is bezig geweest met Horst










Wat heb ik weer genoten en bomvol inspiratie ga ik de opdracht doen!



















P.S. Loret kan het Broodje Breien van de zondag ook bij de bakker in de Maasstraat?