vrijdag 29 december 2017

Poppen breien





Ik heb al heel wat poppen gebreid, poppen van verschillende ontwerpers. Ook poppen van samengevoegde patronen, wat overigens de leukste poppen werden. 





Poppen werden goed verkocht, maar na een poos wil je toch wel weer wat anders breien. Ik ben volledig los gegaan op kleertjes en vooral met de lace van Loret Karman op naald 1 was het heerlijk.











Als Sinterklaascadeau kregen wij een bol prachtige wol, genoeg om een pop te maken naar aanleiding van een patroon van Els Koppenol. Het patroon was nog niet af, maar Loret vond wel dat wij het zo konden breien.













Er is wat geappt/ge-emaild/overlegd/getelefoneerd om tot een mooi resultaat te komen. 






Vanmiddag samen met Ada, Helen, Valery het patroon verbeterd , maar er zal ongetwijfeld nog veel meer aan verbeterd kunnen worden. 








Ik vind het zo jammer dat wij niet via de social media mochten communiceren, wij wisten dit alles al na een paar dagen. Daarna was het Broodje Breien in Gouda, De Pijp en straks de laatste in Franeker. Deze mensen botsen nu tegen dezelfde problemen aan terwijl een herzien patroon al weken bekend is. Wij zijn best wel gevorderde breisters en voor iemand die nog nooit een pop heeft gebreid werkt dat demotiverend.









Rechts staat de pop van Valery, daarnaast de pop van Ada. De pop met het prachtige lingeriesetje is van Helen. De donkere van mij heeft alleen een broek aan. Hemd zit nog op de naald, maar met naaldje 1 en dit donkere weer is het moeilijk breien!













Mijn Jut en Jul naast elkaar, wie vind je het leukst?





Mijn  katje zal het een zorg zijn, die heeft de stoel van mijn jongste kleinzoon ingepikt en slaapt daar uren.