zondag 5 september 2021

Vakantie naar Estland deel2

Dag 4 zaterdag de 28e augustus



Vandaag moesten wij vroeg op omdat wij naar Kihnu gaan. Het is een uur op de boot naar dit eiland waar geen auto's mogen rijden en wij in de laadbak van een truck vervoerd zullen worden. En, laat het nu vandaag stralend weer zijn!


Wij rijden eerst dwars over het eiland naar de vuurtoren en kunnen deze beklimmen. Daarna gaan we naar het museum waar we een rondleiding krijgen en uitleg over de klederdracht, zang en taal. Dit alles staat op de lijst van Unesco en moet dus bewaard blijven.






De kinderen leren op school een muziekinstrument te bespelen en zij kunnen kiezen uit viool of accordeon. Zij leren ook hun speciale taal en de officiële taal. 







Natuurlijk is er ook ''handcraft'' en wij hebben de makers weer behoorlijk gesteund. 







Op de terugweg zagen wij een oude vrouw die een handschoen zat te breien, haar duiminzet viel mij op. Prachtig, nietwaar? 

Ze was getrouwd , wij wilden dus haar kousen zien. En ja hoor. Ze deed haar rok omhoog en daar zaten totaal versleten kousen die provisorisch hersteld waren.



Ook op dit eiland was een prachtige kerk, die wij natuurlijk ook bezocht hebben. 



Wat mij opviel was dat er nauwelijks mannen waren en de vrouwen waren de baas op dit eiland en regelde ook alles.



Ook het vervoer werd door de dames op deze motoren geregeld.

Hierna gingen wij weer met de boot en de bus naar Parna.





Zondag 29 augustus

De ochtend gingen wij Parna bezoeken en shoppen. De straten zijn hier schoon, er ligt niks op de grond. Alles is keurig onderhouden. Gewoon een feest om in zo'n stad rond te wandelen.






Hierna gingen 2.5. uur in de bus naar Kubija. Het Kubila Spa Hotel. Na 2.5 uur is het wel lekker om even te wandelen. Wij gingen dus de bossen in en waren volledig verdwaald. Een hardloopster heeft ons geholpen.


Hierna zijn we gaan eten en in de avond gaf Dita ons de borduurles die we eigenlijk op Muhu zouden doen. We hebben allemaal een prachtige broche.

Geen opmerkingen: