donderdag 10 augustus 2017

2e breirol van Evelien Verkerk

Heel flauw had ik mijn 1e breirol op facebook gezet en erbij geschreven: Evelien , ik ben klaar!

Evelien laat zich niet op haar kop zitten en het 2e patroon kwam heel snel, dus kon ik heerlijk doorgaan.


Nou, deel 2 is ook klaar. Ik heb er wat patroontjes bij gedaan:  de huppelsok, een schelpenrand en deze die ik tegenkwam op facebookDe lengte was nu zo dat opgerold hij mooi op de klos is.


Ondertussen is Ada de patronen uit het Franse oude boek aan het vertalen en had zelfs al een proef gemaakt.

Mijn 2e klos is iets breder en daar wil ik hem omheen breien. Maar ja, in september begin ik ook met de "oude steek" van www.deamsterdamsesteek.nl    o.l.v. Rita Huyink. Ik wil haar oude steken hier achteraan breien dus moest ik het aantal steken aanpassen.


Gelukkig kun je dat zo bespreken met Rita en ik ben nu begonnen aan deze breirol, een combinatie van Franse oude steken en Nederlandse oude steken.


Poes keek even om de hoek , wilde weten wat ik allemaal aan het doen was.Maar wij zijn ook bij de laatste Broodje Breien geweest en ik heb natuurlijk ook keurig mijn huiswerk gemaakt, althans een begin gemaakt met het uitwerken van al mijn ideeën. Zie mijn blog hier over.Ach ja, en 1-10-2017 komt dichterbij.......... Het Breifestival van de Amsterdamse Steek. Ik ben hard aan het verven/spinnen. Twee-draads strengen en drie-draads strengen. Merino's en chubutten. 

De vakantie van de kinderen is voorbij, ik ben heerlijk uitgerust en donderdag mag ik weer OPPASSEN. 
Geen opmerkingen: